tag:blogger.com,1999:blog-13564973.post1729379927034997696..comments2023-10-28T10:33:58.203+02:00Comments on EBRU AKIN: Pastakolik Etkinliğiebruakinhttp://www.blogger.com/profile/13990880805500915116noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-13564973.post-29324043266095807922010-11-29T23:43:19.545+02:002010-11-29T23:43:19.545+02:00Selamlar Elif Hanım,
Dilerim istediğiniz pastaları...Selamlar Elif Hanım,<br />Dilerim istediğiniz pastaları yapabilirsiniz. Bana her istediğiniz konuda soru sorabilirsiniz. Bilgim dahilindeyse seve seve cevaplarım. Lütfen çekinmeyin.<br /><br />Pandispanya hazırlarken, hamuru koyduğunuz fırın kabının üçte ikisini doldurmalısınız. Kalanı kabarma payı olmalı.<br /><br />O kadar çok çeşit pandispanya var ki, ideal kabarma miktarı diye bir şeyden söz etmek maalesef mümkün değil. Hamurda margarin kullanıyorsanız daha sıkı kıvamlı ve fazla kabarmayan bir pandispanya elde edersiniz. Sıvı yağ kullanırsanız daha fazla kabaran yumuşak kıvamlı bir pandispanyanız olur. Ama şeker hamuru kaplamak istiyorsanız sıkı kıvamlı, krema ile buluştuğunda kendini salmayan bir pandispanyaya ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca kıvamı yumurtaları kabartmanızla da çok alakalı. Hiç yağ konulmayan pandispanyalar da var.<br /><br />Pastacılık işi deneme yanılma yoluyla ilerleyen bir iş bence. Siz de deneyerek ideal tariflerinizi bulacaksınız mutlaka.<br />Dilerim açıklayıcı olmuştur.<br />Sevgiler...ebruakinhttps://www.blogger.com/profile/13990880805500915116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13564973.post-89354261371850757422010-11-29T09:54:33.215+02:002010-11-29T09:54:33.215+02:00Merhabalar Ebru Hanım, ben bu güne kadar hiç pasta...Merhabalar Ebru Hanım, ben bu güne kadar hiç pasta yapmadım, ama sizlerin yaptığı pastaları görünce çok heveslendim. Ancak bu konuda çok ama çok bilgisizim ve yardıma ihtiyacım var, umarım bana da yardımcı olursunuz. Zaman içerisinde sizi sorularımla sıkarsam şimdiden özür dilerim. İlk sorum, pandispanyanın yeterince kabardığını anlamanının ölçütü nedir, örneğin pandispanya pişdiğinde, hamur halinin iki katı kadarmı kabarmalı yoksa üç katı kadarmı ? cevabınız için şimdiden çok teşekkürler, sevgilerElifnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13564973.post-52675609910570507992009-02-13T14:33:00.000+02:002009-02-13T14:33:00.000+02:00Ebru Hanım selam,Süper açıklayıcı çalışmalarınızla...Ebru Hanım selam,<BR/>Süper açıklayıcı çalışmalarınızla dün şeker hamuru yaptım, bu akşam kullanacağım. Daha önce hep jelatinsiz versiyonunu yumurta akı tozu ile deniyordum ama bunun kıvamı da çok harika oldu. Çok teşekkürler.<BR/>Kurstan bahsetmişsiniz hangi kursa gittiğinizi öğrenebilir miyim?<BR/>Ben bir tane workshop'a katıldım ancak çok memnun kalmadım, yine gidesim var.<BR/>Sevgiler,Aslihan Mermerhttps://www.blogger.com/profile/12950906969812613294noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13564973.post-12527864666504883942008-04-07T20:23:00.000+02:002008-04-07T20:23:00.000+02:00Selamlar Sadiye'cim,Çok teşekkür ederim.Sevgiler.....Selamlar Sadiye'cim,<BR/>Çok teşekkür ederim.<BR/>Sevgiler...ebruakinhttps://www.blogger.com/profile/13990880805500915116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13564973.post-72784560774235608692008-04-07T15:50:00.000+02:002008-04-07T15:50:00.000+02:00gerçekten çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.gerçekten çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.sadiyehttps://www.blogger.com/profile/09510678726413962619noreply@blogger.com