30 Ocak 2009
Kremalı Patates
Etli yemeklerin yanına çok yakışan kremalı patatesi bir de bu şekilde deneyin. Ben bayıldım.
Malzemeler:
500 gr patates (3 orta boy)
200 ml krema (1 küçük kutu)
1 tavuk bulyon (10 gr)
2 yemek kaşığı kaynamış su
Karabiber
Yapılışı:
-Fırınınızı 200 derecede ısıtın.
-Patateslerin kabuklarını soyun ve yarım santim kalınlığında halkalar şeklinde doğrayın. Yıkayın.
-Bir kaba sıcak suyu koyun ve içinde bulyonu eritin. (Tuzla ilgili sorununuz varsa yarım bulyon da kullanabilirsiniz.)
-Kremayı ve az karabiberi ekleyin.
-Patatesleri süzüp, kremalı karışımla harmanlayın. Bir fırın tepsisine alın.
-Isınmış fırına verip, 35 dakika kadar pişirin. Sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Portakallı Muffin
Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...
-
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyası yaklaşık 8 yıl önce elimize geçmiş, ben ve kuzenlerim denemiştik. Hepimiz de fazlal...
-
Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin,...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder