18 Şubat 2009

Portakallı Muffin




Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :)

Malzemeler:
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı mısırözü yağı
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)

Yapılışı:
-Derince bir kek karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri 10 dakika yüksek ayarda çırpın.
-Daha sonra yoğurt, taze sıkılmış portakal suyu, sıvı yağı ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. Tekrar çırpın.
-Ayrı bir kaba unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyip, karıştırın. Bu karışımı mikserin düşük ayarıyla çırparak, yumurtalı karışıma ekleyin.
-Muffin tepsinize yağlı kağıttan kapsüller yerleştirin ve kek harcını paylaştırın.
-Daha önceden 180 dereceye ısıttığınız fırınınıza verin. 30-35 dakika pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için, kekinize kuru bir bıçak batırın. Bıçak temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş, üzerine kek harcı bulaşmış çıkıyorsa, pişmemiştir.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

ebru ablacımm canım güzel birşeylere bakmak isteyince bloğunda bir gezintiye çıkıyorumm kağıtta keklerimin niye yayıldığınıda öğrenmiş oldum bu arada..:) teflon muffin kabım olmadığı içinnnn kağıda direkt konan kekler haliyle yayılıp daire kek oluyor birde gül şeklinde silikon kek kalıplarım var ama ben onlardan bir türlü sonuç alamıyorum şöyle ki kekleri çıkartamıyorum ne yaptıysam fayda etmedii bana bir yol gösterimisinn birde bu yağlı kağıttan yapacağın huni kurabiye süslemek için iyi olurmu olur dersen yapacağımm şu yeni etkinlik için çok cici bi pasta planladım tek eksik ince sıkıcının olmayışı çarşıyı alt üst ettim yokk:(( dedim ki kağıttan huni yapayım onuda sana danışmadan yapmayım istedimm off çok konuştumm vereceğin bilgiler için şimdiden teşekkür ederimm ebru ablacımm

ebruakin dedi ki...

Canım herzamanki gibi çok incesin. Teşekkürler ediyorum. :)))

Silikon kalıplardan kek çıkarırken soğumasını beklemiyor olabilir misin acaba?
Bir de içinde sıvı yağ olan kekler daha kırılgan, dağılmaya müsait oluyor. Bu kalıplarda margarin veya tereyağı kullandığın kekleri pişirmeyi deneyebilirsin.

Yağlı kağıttan yapacağın huninin kenarlarını çok düzgün keser, tam bir ikizkenar üçgen olarak hazırlayabilirsen, ucunu çok minik keserek ince uclu sıkma torbası elde edersin. Merak etme.

Öpüyorum canımcım seni.
Görüşmek üzere...