3 Aralık 2007

Çikolata Soslu Muhallebi



Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin, Saray Muhallebisi'ni de.

Tatlımı, geçen hafta misafirlerim kalabalık olduğundan borcamda yaptım. Ama size, servis kolaylığı açısından porsiyonluk kaselerde hazırlamanızı tavsiye ederim.

Malzemeler:
Muhallebisi için;
1 lt süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
100 gr tereyağı

Üzeri için;
Dr Oetker Çikolata Sosu
3,5 çay bardağı süt

Yapılışı:
-Un, nişasta ve tereyağını bir tencereye koyun. 2-3 dakika, un kokusu duyulana kadar kavurun.
-Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.
-Toz şekeri de ekleyip, yine karıştırarak pişirmeye devam edin.
-Kaynamaya başladığında vanilyayı ekleyin. 2-3 dakika kadar pişirmeye devam edin. (Biraz pütürlü bir muhallebiniz olduysa, dert etmeyin. Çünkü çırpma işlemi sırasında pütürler kaybolacaktır.)
-Ocaktan aldıktan sonra, varsa robotla, muhallebiniz ılınana kadar, yüksek hızda çırpın. Robotunuz yoksa mikserle en az 10 dakika kadar çırpın. (Ben robotla 20 dakika çırptım. Ne kadar çırparsanız o kadar güzel kıvam elde edersiniz.)
-Daha sonra muhallebinizi, ıslattığınız borcama dökün. Oda sıcaklığında iyice ılınmasını bekleyin.
-Bu arada, hazır çikolata sosunuzu, 3,5 çay bardağı süt ile üzerindeki tarife göre pişirin. Arada karıştırarak, ılınmasını sağlayın ve diğer muhallebinin üzerine döküp, kabınızın üzerini streç film ile kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat kadar soğutun.

Afiyet olsun.

20 yorum:

nino dedi ki...

elerine saglik canim burada bu tatlidan cok yapilir cok ta guzel olur seninki gibi olmasada :D

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Mmmmm çok lezzetli görünüyorrr...

inci dedi ki...

canım arkadaşım elelrine sağlık...bu muhallebi benim klasik tariflerimdendir....senin ki de pek güzel olmuş.....afiyetler olsun:)

Papatya Prenses dedi ki...

Bu bu bu ne yaaa dehşet bir görüntü:) ACayip güzel olmuş canım böyle ekrana elini uzat ye gibi yani:))
Ellerine sağlık

kizilciksurubu dedi ki...

Harika bir tatli,ellerine saglik canim.

YESIMLI TARIFLER dedi ki...

o üzerindeki çikolata sos var ya ha eridim düştüm ha erimedim bekliyorum diyen,
işte benim bittiğim an
ellerine sağlıkkk

ebruakin dedi ki...

Canım Nihan'cığım,
Teşekkür ederim hayatım. Çok naziksin. :)
Öpüyorum...

Canım Burçin'ciğim,
Teşekkür ederim.
Öpücükler...

Canım İncimmm,
Gerçekten çok pratik ve lezzetli bir tarif. Teşekkürler şeker.
Sevgiler...

Canım Lulummm, teşekkür ederim şeker. Ben de çok seviyorum bu tatlıyı. :)
Sevgiler...

Sevgili Kızılcık Şurubu,
Teşekkür ediyorum. :)
Sevgiler...

Canım Yeşim'ciğim, hiç sorma, düştüm düşüyorum diyor. :))))
Teşekkür ederim bitanem.
Öpücükler ve sevgiler...

ilker'in mutfağı dedi ki...

merhaba ellerinize sağlık.çok lezzetli görünüyor.Her bayanın bildiği tarifleri aşağı yukarı aynı olan muhallebi tarifi vardır.ama kesinlikle sunumu çok önemlidir.Sizinki çok davetkar duruyor.

ebruakin dedi ki...

Sevgili İlker,
Çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.
Sunum konusunda size katılıyorum. Çok lezzetli bir yemeği bile sunarken özen göstermek lazım. :)
Görüşmek dileğiyle.
Sevgiler...

Hadiye Raymond dedi ki...

bugun elimde kalan pandispanyami degerlendirmek icin muhallabiyi yaptim uzerine meyvaparcaciklari koyup jole doktum 5 dk.once denedik esimle sonuc muhtesem gercekten cok lezzetli idi...

gizemm dedi ki...

merhaba... tarifi okuduğum gibi yaptım ve harika oldu.Tarif için teşekkür ederim. Benimde ellerime sağlık:)

Adsız dedi ki...

içine sos katsak ne olur?

ebruakin dedi ki...

Selamlar Hadiye Hanım,
Afiyet olsun. Beğenmenize çok sevindim.
Sevgiler...

Selamlar Gizem Hanım,
Paylatığınız için çok teşekkür ederim. Sizin de ellerinize sağlık tabii.
Asıl marifet sizin.
Sevgiler...

Selamlar,
İsmi olmayan mesajda ne demek istediğinizi anlamadım maalesef.
İçine sos katsak dediğiniz nedir açıklar mısınız lütfen.
Saygılar...

Adsız dedi ki...

100gr derken tam olarak nekadar oluyor tereyağı

ebruakin dedi ki...

dolu dolu 4-5 yemek kaşığı yetecektir...

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Tatlının tadı muhteşem oluyor, ancak borcama koyduğum tatlıyı servis ederken zorlanıyorum, siz çok güzel kesip tabağa koymuşsunuz, ben güzel bir parça kesip servis edemiyorum.
Teşekkürler.

Asli dedi ki...

Ebru hanim,, uzun bir sure aradiktan sonra en ideal ve lezze tli muhallebi tarifini sitenizde buldum, afiyetle yiyoruz suan cok tesekkurler:)

Adsız dedi ki...

Yarın ki misafirim için tarifinizi yaptım çok teşekkür ederim benim içinde klasikleşecek bir tarif paylaşımınız için çok mutluyum

Adsız dedi ki...

Saray muhallebicisinin lezzetine yaklasmak isterseniz biraz tuz da eklemenizi oneririm.

cansu dedi ki...

Merhaba çikolata sorunu sıcak olarak mi dokcem