25 Aralık 2009

Üzümlü Kek


Arkadaşlar bu tarif Cemal Usta'ya ait. Tarifi verirken bu ölçüleri heryerde bulamazsınız deyince, hemen denemek farz oldu. :)

Ben de ikram ettiğim konuklarım da çok beğendik. Aynı hazır kekler gibi oldu.

Ustanın Derya Baykal'ın programında yaptığı yemeklerin tarifi www.cemalturkan.com adresinde...



Malzemeler:
180 gr margarin
180 gr toz şeker
3 yumurta
270 gr un
Yarım paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
150 gr çekirdeksiz kuru üzüm

Yapılışı:
-Fırınınızı 160 dereceye ısıtın.
-Üzümlerin üzerine kaynar su döküp 10 dakika bekletin. Bir kenarda süzün, bekletin.
-Çırpma kabınıza oda sıcaklığında margarini alıp çırpın.
-Şekeri ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
-Daha sonra yine oda sıcaklığındaki yumurtaları tek tek, çırpmaya devam ederek karışıma ekleyin.
-Daha sonra elediğiniz un ve kabartma tozu karışımını tahta kaşıkla hamura yedirerek ekleyin.
-En son limon kabuğu rendesi ve süzülmüş üzümleri ekleyip, çok az karıştırın.
-Margarin ile yağlayıp, un serptiğiniz kalıbınıza hamuru boşaltıp, önceden ısıtılmış fırına verin. 40-45 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaparak fırından alın. (Cemal Usta pişme süresi kullandığınız kalıba göre değişir dedi ama fotoğrafta gördüğünüz kalıpta benim kekim 40 dakikada pişti.)

Tarif için teşekkürler Cemal Usta...

4 yorum:

İnci Yemek dedi ki...

Ebrucum kek çok nefis görünüyor canım ellerine sağlık.çok uzun ara veriyorsun özletme kendini:)
iyi hafta sonları diliyorum..

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım harika görünüyor ellerine sağlıkk

mintininmutfağı dedi ki...

canım arkadaşım ben de blogspota taşınıyorum yavaş yavaş.kekine bayıldım canım ellerine sağlık
http://mintininmutfagi.blogcu.com/

Adsız dedi ki...

içine süt yada yoğurt eklenmiyor mu?