4 Kasım 2007

Sucuklu ve Kaşarlı Ekmekler


Sadece zeytin peynirle yapılan kahvaltıları hiç sevmem.

O yüzden mümkün olduğunca değişik şeyler yapmaya çalışırım.

Bu da severek yediğimiz kahvaltılıklardan biri...

Malzemeler:
8 dilim tost ekmeği (veya ince dilimlenmiş bayat ekmek)
8 ince dilim taze kaşar
16 dilim sucuk








Yapılışı:
-Fırınınızı 200 dereceye ısıtın.
-Fırın telinizin üzerine ekmekleri dizin.
-Çok ince kesilmiş taze kaşar ve sucuk dilimlerini fotoğraftaki gibi yerleştirin. Ben bu sefer dilimlenmiş tost kaşarlarından kullandım. Siz de peyniri ne kadar ince keserseniz o kadar güzel olacaktır.
-Fırınınızın alt katına, içine 2 su bardağı su koyduğunuz tepsiyi yerleştirin. (Eğer ekmeklerin yumuşak olmasını istemiyorsanız, kıtır kıtır seviyorsanız, su dolu tepsiyi koymamalısınız. Sadece tel üstünde ekmekleri fırına vermelisiniz. Biz yumuşak ekmekli sevdiğimiz için, ben bu yöntemi uydurdum.)
-Onun üst katına üzerinde ekmekler bulunan teli koyun. 10 dakika bu şekilde pişirin.
-Daha sonra fırınınızın ızgara ayarını açıp, 5 dakika, üzerleri kızarana kadar fırında tutun.
-Fırından çıkarıp, sıcak servis edin.

Afiyet Olsun.

9 yorum:

AYSEL dedi ki...

Ebrucuğum haklısın. Özellikle haftasonu kahvaltılarını mümkün olduğunca çok çeşitli yapmak keyifli oluyor. Benim favorimde soğanları yağda kavurup içine beyaz peynir ve yumurta ekleyip kekik ve kırmızı biberle baharatlandırıp ekmeklere sürerek fırınlamaktır. Peynirli pide gibi oluyor. Ellerine sağlık. Sevgiyle
http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/

nino dedi ki...

annecigim her hafta sonu yapardi biz kucukken simdide turkiyeye gelince yapiyor :) cocukluguma gittim sagol canims ellerinesaglik

Baharcicegi dedi ki...

kahvaltilarin en gözdesi,nefis görünüyor kim hayir derki böyle kasarli ekmeklere,eline saglik

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ben de pek severim bu ekmekleri. Ellerine sağlık canım...

fidaneli dedi ki...

ben tam bır peynır canavarıyımdır..peynır,bıtter cıkolata, cola (uzgunum ama evet),yoğurt olmadan yasayamam sanırım..bakma sen bloğum var fılan ama ben yıyıcı değıl, yapıcıyım heheh...cnm benım ne alaka deme, soylekıı bu ekmecıklerde kasar varr...bende yapmıstım bırkac kez;) ama ben cavdar ekmeğı ıle yaptım.. elıne koluna sağlık cnm

sevgıler
fıdan

daimamutfak dedi ki...

Ebrucuğum bu ybizim pazar sabahları yaptığımız, zevkle tüketilen ekmeklerimiz.Çok severiz.. Afiyet olsun.
yapımı kolay ama lezzeti harikadır değilmi?

ebruakin dedi ki...

Selam Aysel'cim,
Çok teşekkür ederim. Senin tarifini de deneyeceğim.
Öpüyorum canım.
Sevgiler...

Canım Nihan'cım, teşekkürler şeker. :)
Öpücükler ve sevgiler...

Canım Baharçiçeğimmm, çok çok sağol canım. Hayır demek zor gerçekten. :)
Sevgiler...

Canım Burçin'cim,
Çok teşekkürler. Sevgiler... :)

Selam Fidan'cım, yapmayı, yemekten çok sevdiğin her halinden anlaşılıyor. :) Yesen benim gibi olurdun.
Teşekkür ederim canım.
Sevgiler...

Selamlar Daima Mutfak,
Gerçekten lezzeti yanında yapımı çok çok kolay. Sizlere de afiyet olsun.
Çok teşekkür ederim.
Sevgiler... :)

Ferhanca dedi ki...

Çok güzel olmuş ekmekler.Ben de hafta sonu kahvaltısında ne yapsam derim hep çeşit yaratmaya çalışırım .afiyet olsun sevgiler.

ebruakin dedi ki...

Selamlar Ferhan,
Çok teşekkür ederim. Gerçekten değişik lezzetlerin olduğu pazar kahvaltıları çok daha keyifli oluyor. :)
Sevgiler...