4 Kasım 2007

Yeşil Mercimek



Malzemeler:
2 su bardağı yeşil mercimek
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet domates
1 tepeleme tatlı kaşığı salça
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı erişte
Su, tuz

Yapılışı:
-Mercimekleri ayıklayıp, yıkayın.
-Üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyup, 15 dakika haşlayın. Haşlanma sırasında çıkan köpükleri kaşıkla alıp, atın. Daha sonra süzün. Bir kenarda bekletin.
-Soğanları ince doğrayıp, sıvıyağ ile birlikte tencereye alın. Kavurun.
-Domatesleri rendeleyip, kabuklarını atın. Domates rendesini ve salçayı tencereye ekleyip, 5 dakika kadar pişirin.
-6 su bardağı kaynamış su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
-Su kaynamaya başlayınca, süzülmüş mercimekleri ve erişteleri ekleyin.
-Mercimekler ve erişteler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirin.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: