9 Ağustos 2008

Yoğurtlu Ezme Patates Salatası


28 cm çaplı yuvarlak kalıp için;

Malzemeler:
1,5 kg patates
3 adet havuç
10 adet kornişon turşu
1 kutu konserve mısır (1 su bardağı kadar)
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, kırmızı pul biber, tuz

Üzeri için;
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz

Yarım demet dereotu

Yapılışı:
-Patateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Bir tencereye alıp, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyin ve patatesler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün. (Suyunu çekerse sıcak su ekleyin.)
-Havuçların kabuklarını kazıyıp temizleyin ve rendeleyin.
-Haşlanmış patatesleri bir kaba alıp, ezici veya çatal yardımı ile iyice ezin. Sıcakken rendelenmiş havuçları ekleyip iyice karıştırın.
-Ağız tadınıza göre tuz, karabiber, kırmızı biber ve zeytinyağını ekleyip karıştırmaya devam edin.
-En son süzülmüş konserve mısırları ve minik küpler halinde doğradığınız kornişon turşuları ekleyin. Ezmeden karıştırın.
-Servis kabınızı hafifçe ıslatın. Patates ezmenizi bastırarak kaba alın.
-Ayrı bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak ve çok az tuzu karıştırıp patateslerin üzerine yayın.
-Salatayı iyice soğutun. İnce kıyılmış dereotu serpip, dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Lütfi Mutluer dedi ki...

Mrb arkadaşım çok güzel bir blog olmuş başarılarının devamını dilerim..
Benim siteme de beklerim www.anindayorum.com
Hoşçakal...

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...