
28 cm çaplı yuvarlak kalıp için;
Malzemeler:
1,5 kg patates
3 adet havuç
10 adet kornişon turşu
1 kutu konserve mısır (1 su bardağı kadar)
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, kırmızı pul biber, tuz
Üzeri için;
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
Yarım demet dereotu
Yapılışı:
-Patateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Bir tencereye alıp, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyin ve patatesler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün. (Suyunu çekerse sıcak su ekleyin.)
-Havuçların kabuklarını kazıyıp temizleyin ve rendeleyin.
-Haşlanmış patatesleri bir kaba alıp, ezici veya çatal yardımı ile iyice ezin. Sıcakken rendelenmiş havuçları ekleyip iyice karıştırın.
-Ağız tadınıza göre tuz, karabiber, kırmızı biber ve zeytinyağını ekleyip karıştırmaya devam edin.
-En son süzülmüş konserve mısırları ve minik küpler halinde doğradığınız kornişon turşuları ekleyin. Ezmeden karıştırın.
-Servis kabınızı hafifçe ıslatın. Patates ezmenizi bastırarak kaba alın.
-Ayrı bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak ve çok az tuzu karıştırıp patateslerin üzerine yayın.
-Salatayı iyice soğutun. İnce kıyılmış dereotu serpip, dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Mrb arkadaşım çok güzel bir blog olmuş başarılarının devamını dilerim..
Benim siteme de beklerim www.anindayorum.com
Hoşçakal...
Yorum Gönder