6 Ağustos 2008

Portakal Şekerlemeli İrmikli Tatlı


Yaptığım diyet yüzünden, bloğum yemek bloğu olmaktan çıktı farkındayım arkadaşlar. :)

Arada yaptığım kaçamakların da olsa tarifini ekleyeyim bari. Yoksa beni hepten unutacaksınız. :)))

Geçen hafta sevgili Elif için yaptığım bu tatlıyı hepimiz çok sevdik. Elinizin altında portakal kabuğu şekerlemesi varsa mutlaka deneyin derim.

Malzemeler:

1 lt süt

8 çorba kaşığı irmik

13 çorba kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

2 yemek kaşığı küp küp doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi


Yapılışı:

-Süt, irmik ve toz şekeri bir tencereye alın.

-Kaynayıp, kıvamı koyulaşıncaya kadar, orta ateşte pişirin.

-Kaynayınca, altını kısıp, margarin, portakal kabuğu şekerlemesi ve vanilyayı ekleyin. Yaklaşık 5 dakika daha, yeniden fokurdayana kadar, karıştırarak pişirmeye devam edin. Sonra ocaktan alın.

-20x30 ebatlarında servise uygun cam veya porselen kabınızı ıslatın. Bu sayede kestiğiniz dilimler, kalıptan daha düzgün ayrılacak, yapışmayacaktır.

-Tatlınız sıcakken servis kabınıza dökün. Üzerini düzeltin.

-Soğuyunca, üzerini streç film ile kaplayıp, buzdolabında en az 2 saat bekletin.


Afiyet Olsun.

1 yorum:

birdilimdus dedi ki...

Günaydııınnnn ayyyy ilk defa sabah sabah canım tatlı istedi. Ellerine sağlık. Ben de isterim yaaaa, mutfağa gidiorum işte yapmaya,

Sevgiler,
Evren