6 Ağustos 2008

Portakal Şekerlemeli İrmikli Tatlı


Yaptığım diyet yüzünden, bloğum yemek bloğu olmaktan çıktı farkındayım arkadaşlar. :)

Arada yaptığım kaçamakların da olsa tarifini ekleyeyim bari. Yoksa beni hepten unutacaksınız. :)))

Geçen hafta sevgili Elif için yaptığım bu tatlıyı hepimiz çok sevdik. Elinizin altında portakal kabuğu şekerlemesi varsa mutlaka deneyin derim.

Malzemeler:

1 lt süt

8 çorba kaşığı irmik

13 çorba kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

2 yemek kaşığı küp küp doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi


Yapılışı:

-Süt, irmik ve toz şekeri bir tencereye alın.

-Kaynayıp, kıvamı koyulaşıncaya kadar, orta ateşte pişirin.

-Kaynayınca, altını kısıp, margarin, portakal kabuğu şekerlemesi ve vanilyayı ekleyin. Yaklaşık 5 dakika daha, yeniden fokurdayana kadar, karıştırarak pişirmeye devam edin. Sonra ocaktan alın.

-20x30 ebatlarında servise uygun cam veya porselen kabınızı ıslatın. Bu sayede kestiğiniz dilimler, kalıptan daha düzgün ayrılacak, yapışmayacaktır.

-Tatlınız sıcakken servis kabınıza dökün. Üzerini düzeltin.

-Soğuyunca, üzerini streç film ile kaplayıp, buzdolabında en az 2 saat bekletin.


Afiyet Olsun.

1 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Günaydııınnnn ayyyy ilk defa sabah sabah canım tatlı istedi. Ellerine sağlık. Ben de isterim yaaaa, mutfağa gidiorum işte yapmaya,

Sevgiler,
Evren

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...