14 Mayıs 2009

Ayva Tatlısı



Malzemeler:
3 adet ayva
12 yemek kaşığı toz şeker
Su
Dilerseniz karanfil
Üzeri için; krem şanti veya kaymak

Yapılışı:
-Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün. Ortalarını kaşık yardımıyla oyup, çekirdek kısmını çıkartın. (Ama çekirdeklerini atmayın.) Kararmamaları için de limonlu su bulunan bir kaba alın.
-Ayvaların oyuk kısımları üste gelecek şekilde yayvan bir tencereye alın. Ayva çekirdeklerini, karanfilleri ve her yarım ayvanın içine 2 dolu dolu yemek kaşığı gelecek şekilde toz şekeri serpin.
-Tencereye 2 parmak kadar su ekleyin. Ocağa alın. Kaynadığında altını kısıp, ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Arada suyunu kontrol edin. Eklemeniz gerektiğini azar azar ve sıcak su ekleyin.
-Ayvalar yumuşadıktan sonra suyu ile birlikte fırın tepsisine alın. Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında, üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
-Soğuttuğunuz tatlılarınızı krem şanti veya kaymak ile servis edin.

Afiyet Olsun.

Not: Bir arkadaşımın bloğunda, ayvaların kabuklarını da pişirme suyuna eklersek suyunun jöle kıvamı alacağını okumuştum. Bir daha bu şekilde deneyeceğim.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

çooook ama çok nefis gözküyor.diyetten sonra umarım yapacagım.aldım tarfi.

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...