14 Mayıs 2009

Ayva Tatlısı



Malzemeler:
3 adet ayva
12 yemek kaşığı toz şeker
Su
Dilerseniz karanfil
Üzeri için; krem şanti veya kaymak

Yapılışı:
-Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün. Ortalarını kaşık yardımıyla oyup, çekirdek kısmını çıkartın. (Ama çekirdeklerini atmayın.) Kararmamaları için de limonlu su bulunan bir kaba alın.
-Ayvaların oyuk kısımları üste gelecek şekilde yayvan bir tencereye alın. Ayva çekirdeklerini, karanfilleri ve her yarım ayvanın içine 2 dolu dolu yemek kaşığı gelecek şekilde toz şekeri serpin.
-Tencereye 2 parmak kadar su ekleyin. Ocağa alın. Kaynadığında altını kısıp, ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Arada suyunu kontrol edin. Eklemeniz gerektiğini azar azar ve sıcak su ekleyin.
-Ayvalar yumuşadıktan sonra suyu ile birlikte fırın tepsisine alın. Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında, üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
-Soğuttuğunuz tatlılarınızı krem şanti veya kaymak ile servis edin.

Afiyet Olsun.

Not: Bir arkadaşımın bloğunda, ayvaların kabuklarını da pişirme suyuna eklersek suyunun jöle kıvamı alacağını okumuştum. Bir daha bu şekilde deneyeceğim.

1 yorum:

Eylem dedi ki...

çooook ama çok nefis gözküyor.diyetten sonra umarım yapacagım.aldım tarfi.

14 Mart Pi Günü, Pi Kurabiyeleri

Geçen yıl bugün sevgili Ferhancığımın öğrencileri için yaptığımız pi kurabiyeleri... Pi Gününüz kutlu olsun!