28 Mayıs 2009

Nilay Hanım'ın Supanglesi



Geçen haftaların birinde Yemekteyiz'de gördüğüm bu tarifi birkaç kez denedim. Kesinlikle süper oluyor. Özellikle de çocuklar bayılıyor. Yarışmacı Nilay Hanım da, tarifin profesyonel pastacı bir arkadaşına ait olduğunu söylemişti.

İlk denememde evde krem çikolata olmadığından bitter çikolata ile denemiştim. Tadı kesinlikle hazır yediğimiz profiterol sosu gibi oldu. Sonraki denememde ise Nilay Hanım'ın tarifinde olduğu gibi chokella kullandım ve bu sefer de tadı aynı danette gibi oldu. İki halini de, Güneş de ikram ettiğim misafirlerim de bayıla bayıla yediler. :)

Tarife bir göz atarsanız normalde yaptığımız pudinglerden ne kadar farklı olduğunu anlarsınız.

Tarifi aşağıya Nilay Hanım'ın anlattığı haliyle yazdım. Fotoğraftaki supangle bitter çikolata ile yaptığım olduğundan, o zaman eklediklerimi de en alta not olarak yazdım.

Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından biraz fazla un
1 yumurta
Piştikten sonra eklemek üzere;
2 su bardağı oda sıcaklığında su
2 paket ülker kakao (25 gr x 2 paket)
1 kutu krem çikolata (500 gr)
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
-Tencerenize süt, toz şeker, un ve yumurtayı koyup, tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak, koyu kıvamlı bir muhallebi elde edene kadar pişirin. Ocaktan alın.
-Mikser ile sürekli çırparak, 2 su bardağı suyu ekleyin. Daha sonra kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin. Krem çikolatayı ekleyip 3-4 dakika daha çırpın. En son sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpın ve kaselere paylaştırın. Soğutup, tercihen dondurma ile servis edin.

Afiyet Olsun.

Not: Ben ilk yaptığımda, aynı şekilde muhallebiyi hazırladım. Suyu ekleyip çırptım. Kakao olarak (50 gr x 2 paket) 100 gr kakao ekleyip çırptım. Sonra benmari ertittiğim 250 gr bitter çikolatayı ekleyip yine çırptım. En son yağı ekledim.

10 yorum:

kizilciksurubu dedi ki...

Cok nefis görünüyor, ilk firsatta denemek istiyorum ben de, ellerine saglik canim.

ayliz dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ama yarım kg.çikolata çok değilmi

Ata sofrası dedi ki...

aaa çok iyi oldu bu .bende niye yazmadım diye hayıflanıp duruyordum.ellerine sağlık canım.sevgiler.

ebruakin dedi ki...

Selamlar Senem'ciğim,
Mutlaka denemelisin. :)
Teşekkürler...

Ayliz Hanım'cığım,
Bu miktarlardan 8-9 kase kadar supangle çıkıyor. Ama daha az koysanız da olur tabii.

Naşide'ciğim,
Benim de çok aklımda kalmıştı. İnternetten görüntülerini bulup, tekrar izledim ve tarifi aldım. :)))
Öptüm kocaman...

zuhal dedi ki...

oo ebru ablacıgımm tarıf super tesekkur ederım ellerıne saglık.. kıss pıknıge gıttım atasehırdeydı ya cok guzel gectı senı soyledım blıyorlar adresını gelemedı dedım yegenının dpgum gunu partısınde diee... yegenıne uzun omurlu saglıklı yaslar dlıyorum gunesı ve senı kocaman optum.. sevgıler

Eylem dedi ki...

öyle güzel anlatmışsınki her iki türlüsünü de deneyecegim.ellerine saglık.

Baharcicegi dedi ki...

hem hafif hemde sütlü,yazin sicaginda serinletici nefis bir tatli olmus eline saglik canim

İnci Yemek dedi ki...

Ebru hanım ellerinize sağlık görüntü süper olmuş tadı çok güzel biliyorum bu muhallebiyi paskalya
pastamda kullandım sadece krem çikolatası yok öyle olduğu halde bile tadı değişik oluyor bende izlemiştim bu tatlı hazırlanır iken
krem çikolata iyi fikirdi.
sıcacık sevgiler..

Adsız dedi ki...

500 gram nutella çok değil mi eminmisiniz bu miktardan???

ebruakin dedi ki...

Eminim :)
Size çok geliyorsa, Kakaolu Puding tarifim var buna benzer. Onu deneyin derim...