2 Ağustos 2009
Marine Edilmiş Beyaz Peynir
Aslı'cığımın bloğunda gördüğüm, Devletşah Hanım'a ait bu tarifi, çeşnili tatları seviyorsanız mutlaka deneyin derim.
Bu şekilde marine edilmiş peynirlerinizi kahvaltıda tüketebileceğiniz gibi, salatalarınıza da ekleyebilirsiniz.
Orijinal tarif için buraya tıklayabilirsiniz. Aşağıda da benim kullandığım malzeme miktarlarını görebilirsiniz...
Malzemeler:
Yarım kalıp sert beyaz peynir (Ben İnek Ezine Peyniri kullandım.)
2 dal taze biberiye
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Zeytinyağı
Yapılışı:
-Beyaz peynirinizi küçük küpler halinde doğrayın. Kullanacağınız genişçe kavanoza koyun.
-Sarımsakların kabuklarını soyup, bıçakla çentikler atın. Peynirlerin üzerine yerleştirin.
-Biberiye, kekik, kırmızı biber ve üzerini geçecek kadar zeytinyağını ekleyip, kavanozunuzun kapağını sıkıca kapatın. En erken 1 gün sonra kullanın.
Peyniriniz azaldıkça baharatlı yağınızın içine yeni peynir ekleyebilir, hafif sarımsak tadı geçen kavanozdaki zeytinyağını da salatalarınızda kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin,...
4 yorum:
değişik bir lezzet.. ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR .....SEVGİLERİMLE
peynirsiz bir kahvaltı asla düşünemiyorum.ne şekilde olursa olsun tercihimdir.bu kavanozu ben alsam.
çok degısık bır lezzet olsa gerek yapılacak lısatemde :)) ellerıne saglık ablacıgım
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...
(aç karnına yapılan yorumum budur)
not:20 ağustosta istanbuldayım :P
Yorum Gönder