27 Temmuz 2009

Havuçlu Cevizli Kek



Malzemeler:
200 gr eritilip ılıtılmış margarin
3 oda sıcaklığında yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
5 adet küçük boy rondodan geçirilmiş havuç
2 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kalıbı yağlamak için; margarin ve un
Dilerseniz üzerine serpmek için; hindistan cevizi

Kreması için;
2,5 su bardağı süt
1 dolu dolu yemek kaşığı nişasta
2 dolu dolu yemek kaşığı un
5 dolu dolu yemek kaşığı toz şeker
Kremaya sonradan eklenmek üzere;
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı süt

Yapılışı:
-Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
-Yumurtayı, vanilyayı ve toz şekeri bir kaba alıp 2-3 dakika çırpın.
-Eritilmiş margarini ekleyip 2 dakika daha çırpın.
-Daha sonra tarçını ve havuçları ekleyip karıştırın.
-En son olarak da ceviz, kabartma tozu ve elenmiş unu tahta kaşıkla harcınıza karıştırın.
-Kek kalıbınızı margarin ile iyice yağlayıp, un serpin. Unun fazlasını silkeleyin. Harcı kalıbınıza döküp, ısıtılmış fırınınıza verin 35 dakika kadar pişirin. Kürdan provası yaparak fırından alın. Kekinizi kalıbı ile birlikte servis tabağınıza ters çevirip, kalıbı kaldırmadan o şekilde kekinizin ılınmasını bekleyin.
-Bu sırada krema için gerekli malzemelerden krem şanti ve yarım bardak süt hariç hepsini tencerenize alıp, muhallebi pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha ocakta tutun ve alın. Toz halindeki krem şantiyi ve yarım su bardağı sütü muhallebinize ekleyip, ılınana kadar çırpın. Daha sonra ılık kremanızı, ılık kekinizin üzerine dökün. Dilimleyerek servis edin.

Afiyet Olsun.

3 yorum:

Tijen dedi ki...

Aynı kek margarin yerine yarı zeytinyağı yarı sütle yapılsa (veya margarin yerine sadece 200 ml krema konsa) nasıl olurdu diye merak ettim sevgili Ebru. Elimde değil, margarin görünce suratım ekşiyiveriyor.

cincinsfikirli dedi ki...

bu ne manzara Ebrucuğum, ellerine sağlık!! gece gece gene iştahım kabardı!bu yaz da plajlara bomba gibi düştüm gene...bu boğaz durmuyor ki:( seni çok öptüm, sevgiler..

selin dedi ki...

ne kadar hoş görünüyor kekin.. elelrine sağlık..