Malzemeler:
2 yumurta sarısı (beyazlarını atmayın, üzerine hindistan cevizlerinin yapışması için kullanılacak)
3 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
3 çay bardağı pudra şekeri
1 paket (250 gr) margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
Aldığı kadar un
Yapılışı:
-Bütün malzemeyi yoğurma kabınıza alın.
-Toparlanan ama ele yapışan, yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyin.
-Hamurunuzu sterç filme sararak, 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
-Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerini önce yumurta beyazına, sonra hindistancevizine bulayın.
-Yağlı kağıt serili fırın tepsinize, aralıklı olarak dizin.
-180 derecede ısınmış fırınınıza verin ve 15 dakika kadar pişirin.
-Kurabiyeleriniz çok kızarmadan fırından almalısınız. Fırından çıktıklarında yumuşak olurlar, ancak ılınana kadar sertleşirler.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder