26 Kasım 2007

Frambuazlı Cheesecake #Kaynana Çatlatan Tarifler

kaynanacatlatantarifler





Malzemeler:
Tabanı için;
165 gr Eti Burçak Bisküvi
Yarım su bardağı fındık içi
100 gr tereyağı

Üstü için;
500 gr labne peynir
3 bütün yumurta
1 yumurtanın sarısı
1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı krema
Ayrıca üzerine serpiştirmek için; 20 adet donmuş frambuaz (veya çilek, veya vişne)

Yapılışı:
-Taban için; önce bisküviyi robottan geçirip, iyice un haline getirin. Tereyağını eritip, ılıtın. Fındıkları kalınca rondoda çekin. Hepsini birlikte yoğurup, sıkıştırarak 24 cm çaplı kelepçeli kalıbınızın tabanına yayın. Diğer üst malzemesi hazırlıklarını yapacağınız süre boyunca kalıbınızı buzdolabında bekletin.
-Üstü için;
-Krem peyniri, toz şekeri ve unu çırpma kabınıza alıp, 5 dakika kadar mikser ile çırpın.
-Yumurtaları yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.
-Kremayı da ekleyin. Hepsi karışacak kadar karıştırın.
-Buzdolabında beklettiğiniz tabanın üzerine karışımı dökün.
-Donmuş frambuazları buzlu buzlu kremanın içine batırarak serpiştirin. Üstten görünmeyecek şekilde içlerine gömülmelerini sağlayın.
-Fırını 220 dereceye ısıtın. Çoğu kez üzerleri çatlasa da bazen işe yaradığı için yazmak istedim; fırınınızın içine, ısıya dayanıklı bir kap ile su koyun, kalıbınızı da yanına koyun. 15 dakika pişirin. Daha sonra fırının ısısını 100 dereceye düşürüp, 50-60 dakika daha pişirin.
-Kalıbınızı fırından çıkarıp, tel üzerinde oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
-Daha sonra buzdolabına koyup, en az 6 saat sonra servis edin. Tabanı dağılabileceğinden, kelepçeli kalıbınızın tabanını çıkarmadan servis etmenizi tavsiye ederim.

Afiyet Olsun.

6 yorum:

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Ebrucuğum hoşgeldin de ne bu böyle değil kaynanalar ben bile çatladım yani :)) Ellerine sağlık. Bugün başka bir blogda daha gördüm cheesecake ve ben cheesecake'ke dayanamam çok severim. Tekrar ellierine sağlık. Sevgiler

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

canım cheesecake harika görünüyor ellerine sağlık tam kaynana çatlatacak cinsten olmuş yani:)
sevgiler

Yaren dedi ki...

Ne kadar nefis görünüyor bu güzel pasta,ellerine saglik.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Valla kaynanalar çatır çatırrr çatladı bu etkinlikte.
Harika bir görüntü olmuş canım,eminim tadıda öyledir. Eline koluna sağlık..

lalecik dedi ki...

Sevgili Ebru gecikme için kusura bakma, tarifini yayımladım.

ebruakin dedi ki...

Sevgili Aysel'ciğim,
Çok teşekkür ederim. :)
Öpüyorum canım.
Sevgiler...

Canım Serap'ım,
Teşekkür ederim hayatım.
Sevgiler...

Sevgili Yaren,
Teşekküler.
Öpücükler ve sevgiler...

Canım Lulummm,
Çok teşekkür ederim canım.
Öptüm kocaman...

Canım Laleciğim,
Çok teşekkür ederim. Etkinlik tariflerini çok güzel toparlamışsın. Ellerine sağlık canımcım.
Sevgiler...

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...