14 Mayıs 2009

Damla Sakızlı Lorlu Kurabiye


Sibel'in Kahvesi, Sibel Hanım'ın klasikleşen kurabiyelerini ben de denedim.

Yazısında anlattığı gibi nefis kokan, çok hafif ve yumuşak kurabiyelerim oldu.

Tek problem tadını çok az bulmam. Bir dahaki sefere şeker miktarını artırarak deneyeceğim.

Orijinal tarife buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ben ufak tefek eklemelerle yaptığım halini aşağıya kopyalıyorum. Tarif için teşekkürler Sibel Hanım...

Malzemeler:
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 250 gr tatlı lor
- 1 su bardağı toz şeker (Sonraki denememe 1,5 su bardağı şeker eklemeyi düşünüyorum.)
- 2 yumurta (birinin beyazı üzeri için ayrılacak)
- 1/4 limonun suyu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı un (yaklaşık)
- 3 küçük parça damla sakızı
- Üzerine bulamak için; bir kase susam

* Tatlılarınızda kullanmak istediğiniz lor peynirini süt loru veya tatlı lor olarak isteyin. Bir de tuzsuz diye de satılabilen lor peyniri var ki genelde çökelek görünümünde olur. Emin değilseniz tadına bakarak alın.

Yapılışı:

1- Zeytinyağını, loru, şekeri ve yumurtaları yoğurma kabınıza alıp karıştırın.

2- Karbonatı limon suyunda eritin. Un ile birlikte karışımınıza ekleyin, hepsini iyice yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edince, elinizden ve kaptan ayrılmaya başladığında un eklemeyi bırakın.

3- Sakızı mümkünse demir yoksa tahta bir havanda incecik dövün, toz haline getirerek hamura ekleyin, bir kez daha yoğurun.

4- Tepsinize yağlı kağıt serip, fırınınızı 180 dereceye ısıtın.

5- Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın, hafif çırptığınız yumurta akına ve susama batırın, tepsiye sıralayın.

6- Tepsiyi ısınan fırına verip yaklaşık 40 dk pişirin. Piştiğinde oldukça yumuşak olacak, o nedenle tepsiden almak ve servis etmek için soğumasını bekleyin.

Afiyet Olsun.

10 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel görünüyorlar tuzlu gibi görünüyor ama tatlı kurabiyeymiş hemde damla sakızlı.
ellerinize sağlık

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Görüntüsü çok sevimli,tam da çayın yanına hüpletilcek bir kurabiye:)

Ellerine sağlık canım..

Unknown dedi ki...

damla sakızının aromasına bayılırım.kurabiyede de müthiş olmuştur eminimki.ellerine saglık.

Pembe Tatlar dedi ki...

Görüntüsü çok güzel...
Ellerine sağlık canım:)
Hayırlı cumalar...

Betül MUTFAKTA dedi ki...

Kurabiyeler bi harika gözüküyor. Damla sakizini bulamiyorum buralarda. Türkiyeden almayi planliyorum insaAllah unutmam :) Ozaman denerim mutlaka. Ellerine saglik..

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

hım, harıka gornuyorlar tuzlu gını gercektende.. elıne saglık ablacıgım,
24 mayısta blogcular pıknıgı var sende gelsene atasehırde galıba.. ben cokısıtom gıtmeyı bakalım bı aksılık olmazsa gıtcem kayınvalıdem ile.. hadı hoşçakal
sevgilerr

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

:))
hemmmmen alırım miss gibi sakızımın kokusunu hemen..
:))) eline sağlık cnm.
çok severimm !!

nagehan dedi ki...

Ebrucum selamlar, uzun bir aradan sonra bir merhaba diyip halını hatrını sorayım dedim.İnşallah herşey yolundadır canım arkadaşım benim....
Kurabiyeler de her zaman ki nefis ellerine sağlık....
Güneşi ve seni öptüm
sevgiler
Nagehan

zerrin-misss dedi ki...

sakız kokusuna geldim :)

ebru, bu kurabiyeleri bende denemiştim. harika bir lezzet gerçekten. sütün yanına pek yakıştırdım.

eller2ine sağlık.

sımmsıkı kucaklarım.

sevgiler.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Harika görünüyorlarrrr valla yanına kahve veya çayla süper gider.

Sevgiler,
Evren

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...