28 Mayıs 2009
Tavuk Suyuna Unlu Çorba
Malzemeler:
1 adet kalçalı tavuk but
1 adet defne yaprağı
1 adet küçük boy soğan
1 diş sarımsak
2 tepeleme yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Üzeri için; pul biber
Yapılışı:
-Bir tencereye tavuk budunu, defne yaprağını, kabuklarını soyduğunuz soğanı ve sarımsağı bütün olarak, üzerlerini geçecek kadar suyu koyup, tavuk eti iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme sırasında biraz tuz ekleyin.
-Tavuğunuzun etini bir tabağa alıp, küçük küçük didikleyin, kemiklerini atın. Suyunu tel süzgeç ile süzün.
-Ayrı bir tencereye unu ve sıvı yağı alın, hafif kavrulmuş un kokusu duyulana kadar 2-3 dakika kavurun. Süzdüğünüz tavuk suyundan azar azar ekleyip, sürekli karıştırın. Çorbanız istediğiniz kıvama gelene kadar tavuk suyu ekleyin. Yetmezse normal sıcak su da ekleyebilirsiniz. Tuzunu kontrol edin, biraz karabiber serpin. Kaynadığında didiklenmiş tavuk etlerini çorbanıza ekleyin, 7-8 dakika daha kısık ateşte, arada karıştırarak kaynatıp altını kapatın.
Not: Dilerseniz çorbanızın üzerine, erittiğiniz tereyağına karıştırdığınız kırmızı toz biberi de gezdirebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin,...
1 yorum:
bende genelde böyle yapıyorum limonlu sosla hayırlayınca kızım oek yemiyor biraz ekşimi geliyor ona ama böylesi çok daha iyi yior ellerinize sağlık
Yorum Gönder