5 Ekim 2009

Mısır Unlu Hamsi Tava



Malzemeler:
1 kg hamsi
2 kase mısır unu
Sıvı yağ, tuz

Yapılışı:
-Hamsileri temizleyip, iyice yıkayın. Tuzlayın.
-Bir tepsinin içine mısır ununu döküp, hamsileri üzerine koyun ve elinizle iyice harmanlayın. Fazla unlarını silkeleyip, tepsinin kenarına sıralayın.
-Mümkünse düz kapaklı teflon tavanıza, 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, hamsileri fotoğraftaki gibi dizin. Orta ısıdaki ocağınıza alıp, iki tarafı iyice kızarıncaya kadar,arada bir sallayarak pişirin. (Yüksek ısıda pişirmemeye dikkat edin. Mısır unları yanacak, balığınızın içi pişmeyecektir. Tavanız çok ısındığında ocağınızı kısarak ısısını dengelemelisiniz.) Düz kapağınız yoksa, tavanızın çapından daha küçük boyda, düz bir tabakla da çevirme işlemini yapabilirsiniz. Yalnız çevirirken sızabilecek yağdan yanmamaya dikkat etmelisiniz. En ideali lavabonun üzerinde çevirmektir. Daha sonra her seferinde 2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya ekleyerek aynı şekilde hamsilerin tamamını pişirin. Yeşil salata ve kuru soğan ile servis edin.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...