5 Ekim 2009
Mısır Unlu Hamsi Tava
Malzemeler:
1 kg hamsi
2 kase mısır unu
Sıvı yağ, tuz
Yapılışı:
-Hamsileri temizleyip, iyice yıkayın. Tuzlayın.
-Bir tepsinin içine mısır ununu döküp, hamsileri üzerine koyun ve elinizle iyice harmanlayın. Fazla unlarını silkeleyip, tepsinin kenarına sıralayın.
-Mümkünse düz kapaklı teflon tavanıza, 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, hamsileri fotoğraftaki gibi dizin. Orta ısıdaki ocağınıza alıp, iki tarafı iyice kızarıncaya kadar,arada bir sallayarak pişirin. (Yüksek ısıda pişirmemeye dikkat edin. Mısır unları yanacak, balığınızın içi pişmeyecektir. Tavanız çok ısındığında ocağınızı kısarak ısısını dengelemelisiniz.) Düz kapağınız yoksa, tavanızın çapından daha küçük boyda, düz bir tabakla da çevirme işlemini yapabilirsiniz. Yalnız çevirirken sızabilecek yağdan yanmamaya dikkat etmelisiniz. En ideali lavabonun üzerinde çevirmektir. Daha sonra her seferinde 2 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya ekleyerek aynı şekilde hamsilerin tamamını pişirin. Yeşil salata ve kuru soğan ile servis edin.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin,...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder