11 Şubat 2008

Mozaik Piramit Pasta - PDÇS-14 Etkinliği






















Sevgili, Defneylebirlikte Funda arkadaşımız beni Porselen Demlik Çay Saati 14 Etkinliği'ne davet etmiş.

Çok teşekkür ederim Funda'cığım. Başarılar diliyorum...


Bu tarif, sevgili Kayınvalidem Nuran Anne'ye ait.

Yeni evlendiğimde, benim çiğden yaptığım mozaik pastaları beğenmeyen eşimin ısrarları sonucunda kendisinden tarifini almıştım. İyi ki de almışım, bu haliyle çok daha lezzetli oluyor. Hem de çiğ yumurta yememiş oluyorsunuz.

Bir tarifi ne kadar çok yaparsanız da püf noktalarını daha iyi bilirsiniz. Yapılışı kısmının uzun olması gözünüzü korkutmasın. Bildiğiniz gibi en kolay pastalardan biri mozaik pasta. Ben uzun uzun püf noktalarını anlattım...

Malzemeler:
3 paket (600 gr) sade petit beurre bisküvi
1 su bardağı toz şeker
50 gr (6 dolu dolu yemek kaşığı) kakao
2 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
100 gr margarin veya tereyağı

Yapılışı:
-Bisküvileri başparmağınızın tırnağı büyüklüğünde parçalara kırın. Bir kenarda bekletin.
-Büyükçe bir tencereye, süt, kakao, toz şeker ve yumurta sarılarını koyup, kaşık veya varsa balon çırpıcı ile iyice karıştırın. Orta hararetteki ocağa koyup, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra bir dakika daha ocakta tutun. Daha fazla olmamasına dikkat edin. Kakaolu karışımları fazla kaynatırsanız tadı bozulur unutmayın.
-Ocağınızı söndürdükten sonra, margarini veya tereyağını ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın. Daha sonra 10 dakika kadar karışımınızın biraz ılınmasını bekleyin. Bu sıcaklık pastanızın kıvamı için önemlidir. Çok sıcak olursa bisküviler şişip, hem tadını, hem görüntüsünü bozar, çok soğuk olursa da, bisküviler karışımla bütünleşmez sonuç yine kötü olur.
Sıcaklığını elinizin dayanabileceği kadar sıcak olarak tanımlamak mümkün sanırım. :)
-Karışım istediğiniz ısıya indiğinde, kırılmış bisküvilerinizden avuç avuç alarak tencerenize ekleyin. Diğer elinizle de karıştırın. Tüm bisküviler bittiğinde, bisküvili karışımınızı oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. (Sıcak paketlerseniz de tadı bozulacaktır.)
-Sonra, ister dikdörtgen kestiğiniz temiz ve kalın bir poşet, isterseniz de yağlı kağıt ile pasta harcınıza piramit şekli verin. Şekil verme işlemi sırasında harcınızın iyice sıkıştığına emin olun. Kenarlarındaki fazlalıkları bonbon şeker kenarları gibi kıvırın. Yağlı kağıt için gerek olmayacaktır ama poşet kullandıysanız bir iplikle kulaklarını bağlayın.
-Daha sonra pastanızı buzluğunuza koyun ve dondurun.
-Donduktan sonra da dilimleyerek servis edin.

Not: Dilimlerin üzerine, Dr Oetker'in çikolata sosunu hazırlayıp, 1-2 yemek kaşığı gezdirerek de servis edebilirsiniz. Tavsiye ederim...

Afiyet Olsun.

8 yorum:

made in funda dedi ki...

canım tarifi yayınladım.katılımın için çok teşekkürler..

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

hem pratik hemde çok neifs bir pasta gerçekten ellerine sağlık canım harika görünüyor...sevgiler

SOFRAM dedi ki...

Canım ellerine sağlık, tarifini çok beğendim, ben de çiğ yumurtayla yapmayı sevmiyordum bu şekilde çok daha sağlıklı olmuş, ben de bu sıralar güzel bir tarif arıyordum, bunu deneyeceğim, teşekkürler canım, tabii annenize de ...Sevgilerimle canım...

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

ebrucuğum ellerine kollarına sağlık, nefis görünüyor...

öpüyorum kocaman kocaman

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Sevgili Ebru,
Mozaik pastayı çok severim, ama çiğ yumurta fikri beni hep uzaklaştırmıştır bu lezzetten:) Ama böyle yapıp yiyeceğim en kısa sürede:))

Ellerine sağlık,

Sevgiler......

MAVİ VE PORTAKAL dedi ki...

arkadaşım ben geldim.haberlerim var.şimdi yaızlarını okuyayım.görüşürüz.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

canım güzel sözlerin için teşkr ederim..pastanın kenarlarındakileri sormuşsun pasta süslemelerinde kullanılan şekerler canım onlar:)
öpüyorum sevgiler

ebruakin dedi ki...

Selamlar Defneyle Birlikte,
Çok teşekkür ederim.
Etkinlikte başarılar dilerim.
Sevgiler...

Canım Serap'cım,
Çok teşekkür ederim.
Sevgiler...

Canım Fatma Hanım'cığım,
Sizin beğenmeniz ayrı bir onur benim için. Nuran Anne'de güzel yorumlardan çok memnun oluyor. :)
Çok çok teşekkürler.
Öpüyorum sizi.
Sevgiler...

Canım Zeynep'cim,
Çok teşekkürler ediyorum hayatım.
Sevgiler...

Sevgili Pastacı Rapunsel,
Beğenmenize çok sevindim.
Teşekkürler ediyorum.
Denerseniz şimdiden afiyet olsun.
Sevgiler...

Sevgili Fatoş'cum,
Gözünüz aydın. Bebişini sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Sana kolay bir hamilelik diliyorum.
Tebrikler.
Sevgiler...

Canım Serap'cım,
Bilgi için teşekkürler.
Öptüm canımcım.
Sevgiler...

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...