17 Şubat 2008

Patatesli Ekmek Dilimleri


Malzemeler:
8 dilim bayat ekmek
5 adet küçük boy patates
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası (isterseniz)
Tuz, su, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı:
-Patatesleri yıkayıp, kabuklarıyla birlikte iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzün. Elinizin dayanabileceği kadar sıcakken, kabuklarını soyun. Patates ezicisi veya çatal yardımı ile ezin. Bir kenarda bekletin.
-Soğanların kabuklarını soyup, minik küpler halinde doğrayın. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte tavaya alıp, iyice yumuşayıp sararıncaya kadar kavurun.
-Sonra 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay kaşığı biber salçası ekleyin. 2 dakika daha kavurun.
-Ezilmiş patatesleri ekleyin. Ağız tadınıza göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip, 2-3 dakika hepsini birlikte kavurmaya devam edin. Ocaktan alın.
-Dilimlenmiş bayat ekmeklerinizi, ister yağsız teflon tavada, ister tost makinesinde, isterseniz de fırınınızın ızgara ayarında kızartın. Üzerlerine patatesli iç malzememizden sürün. Kırmızı pul biber serpin. Sıcak servis edin.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Canım bende çok yaparım böyle ekmek dilimlerinden çeşitli malzemelerle, bu da çok güzel olmuş, böylece bayat ekmekler de değerlenmiş oluyor,ellerine sağlık, sevgilerimle...

ebruakin dedi ki...

Canım Fatma Hanım'cım,
Benimki uyduruk oldu biraz. Eminim siz daha güzellerini yapıyorsunuzdur.
Teşekkürler ediyorum.
Sevgiler...

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...