25 Nisan 2008
Top Brownie - PDÇS 21 Etkinliği
Bir önceki yazımda gördüğünüz brownieleri yiyen herkes o kadar çok beğendi ki, asıl tarifte hatalar yapmış olsam da, yaptığım haliyle tarifini yayınlamak şart oldu. :)
Bu tarifimi, Porselen Demlik Çay Saati 21 Etkinliği'ne ev sahipliği yapan Nigar arkadaşımız için yayınlıyorum. Daveti için tekrar teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.
Malzemeler:
6 yumurta
500 gr toz şeker
370 gr tereyağı
370 gr bitter kuvertür çikolata
2 tatlı kaşığı sıvı vanilya
220 gr un
200 gr el ile küçük parçalara bölünmüş ceviz içi
Üzeri içi;
Hindistan cevizi
Toz fıstık
Pasta süsü şekerlemesi
Yapılışı:
-Çikolatayı ve küp küp kestiğiniz tereyağını ısıya dayanıklı bir kase içine alın.
-Benmari usulü, arada karıştırarak eritin. (Bunun için; kasenin boyutlarına uygun bir tencerenin içine 4 parmak kadar su koyun. Kaseyi üzerine oturtun, suya değmemesine özen gösterin. Ocağı açın, kaynayan suyun buharıyla tereyağı ve çikolatanın erimesini bekleyin.)
-Erimiş tereyağı ve çikolata karışımının ılıtın.
-Ayrı bir kapta yumurta, sıvı vanilya ve toz şekeri 5 dakika kadar çırpın.
-Ilınan çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin.
-İyice karışınca elenmiş unu, tahta kaşıkla hamura yedirin. Fazla karıştırmayın.
-Fırınınızı 160 dereceye ısıtın.
-24cm'lik kare kalıbın içine yağlı kağıt yerleştirin. Kenarlarını da kaplasın.
-Hamuru fırına vermeden hemen önce cevizleri ekleyin, tahta kaşıkla karıştırın ve yağlı kağıt serili kalıbınıza dökün. Hemen ısınmış fırınınıza verin 40-50 dakika kadar pişirin. (İstediğimiz kıvam; kenarlarının kek, ortalarının hala çikolata görünümünde olduğu kıvamdır. Üstü kabuk tutacaktır, ancak kontrol için ortasına kürdan batırdığınızda, kürdana kek harcı bulaşmış gibi görünmelidir.)
-Sürenin sonunda fırını kapatın. Ancak tepsiyi çıkarmayın. Kapağı kapalı bir şekilde fırının içinde soğumasını bekleyin.
-Soğuyan ve içi yumuşak kekinizi yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. İster hindistan cevizine, ister toz fıstığa, isterseniz de minik pasta şekerlemelerine bulayıp, minik kapsüllere yerleştirin.
-Buzdolabında soğutup, servis edin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin,...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder