25 Nisan 2008

Ye # 33 Börekler Etkinliği - Ispanaklı Börek




Sevgili Leziz arkadaşımın ev sahipliğini yaptığı Ye # 33 Börekler Etkinliği'ne, eşimin en sevdiği börekle katılmak istedim.

Kendisine başarılar diliyorum.



Malzemeler:

5 adet yufka

İçi İçin:

2 kg ıspanak

1 soğan

4 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yumurta

Tuz, karabiber

Harcı İçin:

2 yumurta

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri İçin:

1 yumurta

Çörekotu


Yapılışı:

-Ispanakları iyice yıkayın. Doğrayın.

-Bol su ile renkleri koyulaşana kadar haşlayın.

-Süzün. Suyunu iyice sıkın.

-Tavaya soğanı ve yağı alıp kavurun.

-Yumurtaları ekleyin. Beyaz beyaz topaklar olana kadar karıştırarak pişirin.

-Ispanakları ekleyin.

-Tuzunu ve karabiberini koyup, 5 dakika kavurun. Böreğimizin içi artık hazır.

-Harcı için, yumurtaları çırpın. Karıştırarak yağ ve sütü de ekleyin. Bir kenara ayırın.

-Tepsinizi yağlayın.

-Yufkalardan birini tepsinizin altına, kenarlardan taşacak şekilde yayın. Daha sonra diğer yufkaları, elinizle parçalayarak tepsinize dizin. Her katın arasına, 3 çorba kaşığı kadar harçtan gezdirin.

-En ortasına, iç malzemesini yayın.

-Bütün yufkalar bitince, kenarlarını da üzerine katlayın.

-Verdiğim ölçüye göre, her kata 3 kaşık harç koyarsanız, sonunda 4 kaşık kadar artması gerekir. Bu artan harcın içine 1 yumurta kırın ve çırpın. Böreği T şeklinde keserek harçlı yumurtayı üzerine dökün. Her tarafına yayılsın.

-Çörekotu serpin.

-200 derecede fırına verin ve üzeri kızarana kadar, 30-40 dakika pişirin.

-İçinde bol yumurta olduğundan, böreğiniz çabuk bozulabilir. Bu nedenle buzdolabında muhafaza edin. Servis ederken mutlaka ısıtın.








Afiyet olsun.

2 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

elerine sağlık canımm..hayırlı cumalar sevgiler....

sadiye dedi ki...

ıspanaklı böreği sevmeyen yok herhalde.güzel bir börek tarifine değinmişsin Ellerine sağlık.
sevgiler

14 Mart Pi Günü, Pi Kurabiyeleri

Geçen yıl bugün sevgili Ferhancığımın öğrencileri için yaptığımız pi kurabiyeleri... Pi Gününüz kutlu olsun!