Malzemeler:
5 adet yufka
İçi İçin:
2 kg ıspanak
1 soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yumurta
Tuz, karabiber
Harcı İçin:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
1 yumurta
Çörekotu
Yapılışı:
-Ispanakları iyice yıkayın. Doğrayın.
-Bol su ile renkleri koyulaşana kadar haşlayın.
-Süzün. Suyunu iyice sıkın.
-Tavaya soğanı ve yağı alıp kavurun.
-Yumurtaları ekleyin. Beyaz beyaz topaklar olana kadar karıştırarak pişirin.
-Ispanakları ekleyin.
-Tuzunu ve karabiberini koyup, 5 dakika kavurun. Böreğimizin içi artık hazır.
-Harcı için, yumurtaları çırpın. Karıştırarak yağ ve sütü de ekleyin. Bir kenara ayırın.
-Tepsinizi yağlayın.
-Yufkalardan birini tepsinizin altına, kenarlardan taşacak şekilde yayın. Daha sonra diğer yufkaları, elinizle parçalayarak tepsinize dizin. Her katın arasına, 3 çorba kaşığı kadar harçtan gezdirin.
-En ortasına, iç malzemesini yayın.
-Bütün yufkalar bitince, kenarlarını da üzerine katlayın.
-Çörekotu serpin.
-200 derecede fırına verin ve üzeri kızarana kadar, 30-40 dakika pişirin.
elerine sağlık canımm..hayırlı cumalar sevgiler....
ıspanaklı böreği sevmeyen yok herhalde.güzel bir börek tarifine değinmişsin Ellerine sağlık.sevgiler
Yorum Gönder
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
2 yorum:
elerine sağlık canımm..hayırlı cumalar sevgiler....
ıspanaklı böreği sevmeyen yok herhalde.güzel bir börek tarifine değinmişsin Ellerine sağlık.
sevgiler
Yorum Gönder