30 Nisan 2008

Hoşgeldin Bebek Etkinliği

Hosgeldinbebek

Anne olmak üzere olan canım arkadaşım Yumurtasepeti Aslı'cığımın ev sahipliğini yaptığı "Hoşgeldin Bebek" Etkinliği'ne önümüzdeki hafta birinci yaşını kutlayacağımız yeğenime yapacağım pasta ve kurabiyelerle katılmayı düşünmüştüm. Ancak maalesef pazar günü meteorolojiye göre yağmurlu geçeceğinden yaş günümüz ertelendi.

Ben de tam da bir sene önce Berker doğduğunda gelen misafirlerimiz için yaptığım kurabiyelerle etkinliğe katılmak istedim.

Tüm anne adaylarına sevgilerle...





































Ebru'nun Linzer Kurabiyeleri:
Malzemeler:
2 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
250 gr eritilmiş tereyağı
2 çorba kaşığı süt
1,5 su bardağı toz fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pirinç unu
2,5 su bardağı un

Yapılışı:
-Tereyağı eritin ve ılıtın.
-Yumurtayı toz şekerle birlikte mikserle çırpın.
-Tereyağını ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
-Bütün kuru malzemeleri bir kaba eleyin.
-Kuru karışımı, elinizle yumurtalı karışıma yedirerek yoğurun.
-Streç filme sarıp, 30 dakika buzlukta dinlendirin.
-Sertleşen hamurunuzu, unladığınız tezgahınızda merdaneyle açın. Dilediğiniz kalıplarla kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsinize dizin.
-160 dereceye ısıtılmış fırınınızda 15-20 dakika pişirin. Kurabiyeleriniz fırından çıktıklarında yumuşak olacaklardır. Kurudukça sertleşirler.








































Royal Krema:
Malzemeler:
2 yumurta akı
1 tatlı kaşığı süzülmüş limon suyu
3,5 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
-Yumurta akları ve limon suyunu mikserle çırpın.
-Elenmiş pudra şekerini azar azar, çırpmaya devam ederek ekleyin.
-Koyu bir krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.

-Kullanıncaya kadar, kurumaması için, kremanızın yüzeyine yapışacak şekilde streç filmle kaplayın.

Hayvan Şekilli Kurabiyelerin süslemesi:
Hayvan şekilli kurabiyeler için; hazırladığımız royal kremadan 3 çorba kaşığı kadar ayırıyoruz, sulandırmadan ve renklendirmeden, külahlara koyarak, içimizden geldiği gibi süslemeler yapıyoruz. Parlak boncuk şekerler de bu kurabiyelere çok yakışıyor.
Ebruli Kurabiyelerin süslemesi:
Ebruli kurabiye yapmak istediğiniz kurabiyelerin kenarına da, sulandırılmamış royal krema ile çerçevesini belirlemek için kontur çekiyoruz. Kremanın miktarını ebruli kurabiye yapmaya karar verdiğiniz kurabiye sayısına göre belirliyoruz.

Bir kaba kalan royal kremamızı alıyoruz. D
amla damla ve sürekli karıştırarak olmak üzere su ekliyoruz. Kıvamı koyu krema gibi, az akışkan olmalı.

Daha sonra kullanmak istediğimiz renk kadar sayıda kaseye kremamızı bölüp, jel boyalarla renklendiriyoruz. Her rengi ayrı bir külaha koyuyoruz. Kontur çekilmiş kurabiyelerimizin üzerine renkli kremalarımızı sıkıp, damlalar damlatıp, istediğimiz gibi şekil veriyoruz. Fotoğrafta gördüğünüz dikdörtgen kurabiyelerdeki şekil için, renkleri yan yana, birbirine paralel çizgiler halinde sıkıyoruz. Daha sonra kürdanla, bir ileri bir geri çizgiler çizerek şekil veriyoruz.

2 yorum:

sadiye dedi ki...

ya gerçekten çok güzeller
Ben yemeye kıyamam cocuklarla birlikte onlarla (yiyemem çok şekerler) evcilik oynarım.
biliyormusun ben çok güzel evcilik oynarım :)
ellerine sağlık
sevgiler
çok öpüyorum

Adsız dedi ki...

gerçekten emek vermişssiniz ve çok bilgilendirici bir siteniz var teşekkürler..