24 Eylül 2008

Sobe...

En vefalı blogcu arkadaşlarımdan Chaplincafe Burcu'cuğum beni sobelemiş.

Burcuma çok teşekkürler ediyor ve hemen cevaplarıma geçiyorum. :)

1-Blog yazmaya ne zaman başladın?
Bir gazete yazısından etkilenip Haziran 2005'te www.ebruakin.blogspot.com adresini aldım. Ama işlerimin yoğunluğundan hiç yazı yazma fırsatım olmamıştı.
İşten ayrılıp oğlumla ilgilenmeye başladıktan sonra, 8.3.2007'de www.ebruakin.blogcu.com adresimi aldım ve yazılarımı eklemeye başladım.
Blogcu'daki problemler nedeniyle tariflerimin yedeği olsun istedim, 20.04.2007'den itibaren de tariflerimi bu iki adresimde de yayınlamaya başladım.

2- Blog yazılarının konusunun belli bir çizgide olması için özen gösteriyor musun?
Hayatla ilgili biriktirdiklerimi paylaşmak üzere çıktım bu yola. Gittiğim yerlerden, yaptığım yemeklere, beğendiğim maillerden, sağlık haberlerine, yaptığım diyetlere kadar pek çok şeyi paylaşıyorum bloğumdan. Normal hayatımda arkadaşlarımla ne konuşuyorsam, onları yazıyorum.

Arkadaş listemdeki hemen hemen tüm blogcuların hanım olduğunu düşünürsek, genelde hanımlar ile ilgili bilgilere yer verdiğimi söyleyebilirim. Kurslara gitme imkanı olmayanlar için de, kurslarda öğrendiğim özel teknikleri olabildiğince detaylı olarak yazıyorum. Tariflerimi, yemek yapmaya yeni başlayan arkadaşlar da deneyebilsin diye, bazen anlatımım fazlaca uzun olabiliyor. :)

Tabii bir de bloglarımı, Oğluma bırakacağım hatıra defteri gibi görmem de söz konusu. Bu yüzden onunla yaptıklarımızı da bloğuma ekliyorum.

3- Blog yazmayı daha ne kadar sürdüreceksin?
Yazmayı, sanal da olsa pek çok arkadaşımla tariflerimi paylaşmayı çok sevdim. İmkanlarım el verdiği ve üretmeye devam ettiğim sürece yazmayı düşünüyorum.

Ancak çok yakın bir gelecekte bu soyada veda edeceğimden, bu adresleri kullanmayı bırakacağım. Yeni adreslerimi tüm arkadaşlarıma bildireceğim.

4-Blog yazmak senin için eğlenceli bir uğraşken,şimdi artan bekleyiş yüzünden zorunlu bir hal almaya başladı mı?
Sürekli tarif ekliyorken, ara verdiğimde arkadaşlarımın "hani tarifler" serzenişleri ile karşılaşıyor ve kendimi suçlu hissediyordum. Ama bir süredir yaşadığım olumsuzluklar yüzünden, eskisi gibi bol bol tarif yerine, arkadaşlarımın beni götürdüğü yerlerin yazılarını ekliyorum. Bloğumu da arkadaşlarımdan çok, google'dan arama yapanlar ziyaret ediyor. O yüzden şu anda bir zorunluluk yok. :)

5-Blog yazmak için gün içinde bazı şeylerden feragat ediyor musun?
Blog yazmak çok vakit almıyor. Ancak ziyaret eden arkadaşların bloglarına iade-i ziyaretler yapmak, yorumlara cevap yazmak daha uzun zaman alıyor. Bu yüzden de uykularımdan fedakarlık yaptığım çok oldu. :)

Ben de, bloğu konusunda bu aralar benim gibi tembellik yapan Cincinsfikirli Banu'cuğumu sobeliyorum. Dilerim bu sobeye cevap verir de, bloğuna her girdiğimde görüp, et yemediğim için içimin bir hoş olmasına neden olan Kuzu Kapama tarifinden kurtulmuş olurum. :)))

2 yorum:

Delfina ; dedi ki...

Ebrucum,şeker hamuru nasıl yapılır diye aratırken bulmuştum seni ve ilk hamuru senin tarifinle yapmıştım.Bu kadar ayrıntılı anlattığın için de seni çok sevmiştim.

Olgunluğun,hanımefendiliğin ve örnek anne oluşunla herkes tarafından seviliyorsun.

Her iki blogda yazı yayınlıyor oluşun tam takdirlik Ebrucum.

Yeni soyadın sana,hiç ummadığın güzellikler getirecek bak görürsün :)

cincinsfikirli dedi ki...

yeter be gözlerim doldukça doldu, bu Ebru ne zaman güldürecek beni derken, işte son paragraf bayağı bir güldürdü beni..aksilik bu ya yeni yayınlayabileceğim çok az şey var ve onlar da etli:(((Ebrucuğum soben için teşekkürler, ve hep daha fazla güleceğimiz şeyleri paylaşmak dileğiyle...

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...