23 Şubat 2009

Krep



Bu krep az tuzlu olduğundan, kahvaltıda, hem domates-peynir ile hem de reçel-bal-krem çikolata gibi tatlı kahvaltılıklarla da tüketilebilir.

Tarif Ekrem Muhittin Yeğen'in, Tatlı-Pasta Öğretimi kitabından...

Malzemeler:
135 gr un
30 gr tereyağı
250 ml süt
3 adet yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
-Bir tencerede sütü kaynatın. Kaynadıktan sonra tuz ve tereyağını ekleyip, altını kapatın.
-Ayrı bir kaba unu eleyin ve ortasına yumurtaları kırarak, karıştırın. Daha sonra sıcak sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Topaklanmaması için dikkat edin. (Topaklanırsa blender ile çırpmalısınız.)
-Krep yapmaya uygun çok büyük olmayan ve düz tabanlı bir tavaya, çok az margarin koyup, her tarafının yağlandığına emin olun. Bir kepçe yardımıyla krep harcınızı ince bir tabaka halinde tavaya yayın. Her iki tarafını da fazla yakmadan pişirip, sıcak sıcak servis edin.
(Tavanızı sadece ilk krebinizi dökmeden önce yağlamalısınız. Sonrakiler için yağlamaya gerek yoktur.)

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...