3 Şubat 2009

Kırmızı Lahana Salatası



Kırmızı lahanayı kendi başına da, yeşil salatanın içinde de çok severim. Ama kullanmadan önce sirke veya limon ile ovma gerekliliği bazen zor gelir. :)

Siz de elinizin altında yenilebilecek halde kırmızı lahana bulundurmak istiyorsanız; küçük bir kırmızı lahanayı ince doğrayın. Cam veya porselen, kapaklı bir kaseye koyup üzerini geçecek kadar su, 1 çay bardağı limon suyu ve yarım çay bardağı sirke ekleyerek buzdolabında bekletin. (Ovmadan) Bir gün sonradan itibaren salatalarınıza ekleyebileceğiniz kırmızı lahananız hazır...

1 yorum:

Sevil Altunel dedi ki...

ebrucum bu bilgi için çok teşekkürler..gerçekten tam kırmızı olmuş ellerine sağlık..sevgiler..

14 Mart Pi Günü, Pi Kurabiyeleri

Geçen yıl bugün sevgili Ferhancığımın öğrencileri için yaptığımız pi kurabiyeleri... Pi Gününüz kutlu olsun!