12 Temmuz 2009

Erkan Acurol Amcamızı Kaybettik!



Ayvalık Mutfağı ve Pratik Mönüler adlı kitapların yazarı Erkan Acurol Amcamızı kaybettiğimizi bugün öğrendim.

Blog yazarlığına başladığım ilk günlerde tanımıştım kendisini. Yaptığım yemekler için bir gurmeden övgü almak büyük onurdu benim için. Yemek fotoğraflarının nasıl çekilmesi gerektiği de kendisinden öğrenmiştim. Kitap hazırlığı sırasında fotoğrafçılardan öğrendiklerini uzun mesajlarla paylaşmıştı benimle.

Ayvalık Mutfağı kitabının çıktığını duyar duymaz da heyecanla hemen gidip almıştım. Ege Mutfağını sevenler için heryerde bulamayacağınız harika tarifler var içinde.

Bunun yanında yeni tariflerini ve araştırmalarını, çoğu yemek kitabı yazarının yapmadığı gibi, yeni kitabına saklamayıp, bloglarından paylaşıyordu bizimle. Pek çok tarifinin ön yazılarında o yemekle ilgili çok detaylı bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

Kendisinden çok şey öğrendiğim sevgili Erkan Amcam'a Tanrıdan rahmet, eşi Arzu Hanım ve tüm yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum.

Amcamızı kaybetmemizde, ölümünden kısa bir süre önce tartıştığı kişilerin dahli varsa da en kısa zamanda cezalandırılmalarını gönülden diliyorum.

Konu ile ilgili haberlere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
http://yesilmutfak.blogspot.com/2009/07/bu-siteden-ev-almayin.html

http://yesilmutfak.blogspot.com/2009/07/vahsetin-pencesinde.html

2 yorum:

Yıldız dedi ki...

Başımız sağolsun :(
Değerli bir büyüğümüzü kaybettik yeri hiç bir zaman doldurulamaz ...
Allah yakınlarına sabır versin....

cincinsfikirli dedi ki...

şoktayım, seni özledim , yemeklerini özledim geldim ama acı haberle sarsıldım.. Kendisine allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...