8 Temmuz 2009

Hazır Yufka ile Sarıyer Böreği



Malzemeler:
3 adet yufka

Harcı için;
1,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta akı

Üzeri için;
1 yumurta sarısı

İçi için;
250 gr yağsız kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber, kırmızı biber

Yapılışı:
-İçi için; kuş üzümlerinin saplarını ayıklayıp, bir kase içinde, üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyerek, 10 dakika bekletin. Sürenin sonunda süzün.
Kıymayı, ince doğranmış soğanları, sıvı yağı ve çam fıstıklarını tavanıza alıp, soğanlar yumuşayıp, kıymalar renk değiştirene kadar pişirin. Daha sonra süzülmüş kuş üzümlerini, tuzunu ve ağız tadınıza göre baharatlarını ekleyip, karıştırarak pişirmeye devam edin. (Eğer seviyorsanız çok az tarçın veya yenibahar da ekleyebilirsiniz.) Piştikten sonra soğuması için bir kenarda bekletin.

-Harç için gerekli malzemeleri bir kasede iyice karıştırın.

-Yufkalardan birini tezgahınıza yayıp, yarısına harçtan sürün. Her tarafının ıslanması için harcı fırça ile iyice yayın. Daha sonra yufkanın diğer yarısını üzerine katlayıp, ona da fırça ile harç sürün. Kıymalı için üçte birini yarım ay şeklindeki yufkanıza serpin. Yufkanın düz kısmından başlayarak böreğinizi sıkıca sarın. Fotoğraftaki gibi kol böreği şekli verip, yağlanmış tepsinize yerleştirin.
-Diğer yufkalara da aynı işlemi tekrarlayıp, kalan harcı tepsideki böreklerin üzerine gezdirin. En son olarak da yumurta sarısı sürün.
-Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırınınıza verip, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

1 yorum:

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

öyle çok severim ki sarıyer böreğini:) ellerine sağlık ebrucuğummmm nefis görünüyor.
çok öpüyorum seni ve yakışıklı oğlunu:)

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...