18 Temmuz 2009
Kağıt Helva Arası Dondurma
Kağıt helvanın kenarları çok tatsız olduğundan, sadece ortasını sevenlerdenim.
Bugün helvanın katlarının arasına dondurma koyarak denedim ve tamamını zevkle yedim. :)))
Bu kolay dondurma sunumu ile Birsel Hanım'ın ev sahipliğini yaptığı, Ye #47 Soğuk İkramlar Etkinliği'ne katılmak istedim. Birsel Hanım'a kolaylıklar dilerim...
Malzemeler:
1 adet Kağıt Helva
1 kase kadar Fıstıklı ve Sade Algida Maraş Usulü Dondurma
Dilerseniz; taze meyve, rende antep fıstığı veya damla çikolata
Yapılışı:
-Dondurmanızı dışarı çıkarıp biraz yumuşaması için bekletin.
-Kağıt helvayı ince uzun bir bıçak yardımı ile dikkatlice üçe ayırın.
-Aralarına yumuşamış dondurmanızdan sürün. İsterseniz meyve, fıstık, damla çikolata serpin. Diğer katına da aynı işlemi uygulayıp, içindeki dondurma tekrar donana kadar buzluğa kaldırın. Kolay yenilebilmesi için bıçakla dörde bölüp, soğuk servis edin.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin,...
2 yorum:
nedense dondurma ve kagıt helva işbirligi bana hep adanayı hatırlatır.Yemesi zor ama bir o kadar zevkli bence.ellerine saglık.
annemin favori tatlısıdır bu yazları.dondurmacıya gidince illa kağıt helva yer şamfıstıklı dondurma ile...ben de burada bazen Türk marketinden koskanın helvasını alıyorum ve arasına vanilyalı dondurma koyup kocişle kemiriyorum.
süper bi keyif oluyor bana :)
Yorum Gönder