10 Eylül 2007

Mantarlı Makarna


Bugün akşam üzeri Güneş beyefendi makarna istediler. Azıcık yapmak da işime gelmedi. Bari paketin tamamını yapayım, onun yiyeceğini ayırır kalanını, kremalı salamlı makarna yaparım dedim.

Gayet güzel makarnaları haşladım, sonra dolabı bir açtım krema yok!

Tatlılar için çok sık kullandığımdan, o kadar emindim ki olduğuna, başında bakmak aklıma gelmedi.

Sonradan da acilen bu makarna uyduruldu. Ben de, eşim de tadını çok beğendik, denerseniz size de afiyet olsun. :)

Malzemeler:
1 paket (500 gr) makarna (Ben Barilla'nın Orecchiette'sini kullandım.)
200 gr mantar
150 gr rende kaşar peyniri
2 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
1 adet kırmızı biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz, su
Dilerseniz üzeri için; 2 yemek kaşığı kuru fesleğen

Yapılışı:
-Tuzlu, bol suda makarnanızı haşlayın. Süzün.
-Tencerenize, temizleyip dilim dilim doğradığınız mantarları, yıkayıp kibrit çöpü büyüklüğünde, jülyen doğradığınız kırmızı biberi, sıvı yağı, karabiberi, minik minik doğradığınız sarımsakları, yarım limonun suyunu ve yarım tatlı kaşığı tuzu koyun. Mantarlar sularını salıp, çekene kadar, 10-15 dakika arası soteleyin.
-Pişince süzülmüş makarnanızı ekleyin. 2 dakika karıştırın.
-Daha sonra rendelenmiş kaşar peynirinizi ekleyin. 2 dakika daha pişirin.
-Tabaklara servis ettikten sonra kuru fesleğen serperek servis edin.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

inci dedi ki...

canım arkadaşım ben geldim...nasılsın...makarnaya ilk yorum yapma şerefi bana ait.)))canım sen ne pişirsen başım üstüne:)))eline sağlık arkadaşım.....

ebruakin dedi ki...

Canım İnci'cim,
Çok teşekkür ederim. :)
Herzamanki gibi çok incesin.
Öpüyorum canım.
Sevgiler...