
Bu kolay, hafif ve lezzetli mezeyi denemediyseniz, mutlaka deneyin derim.
Malzemeler:
6 adet küçük havuç
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
Servis ederken karıştırılmak üzere; yoğurt
Yapılışı:
-Havuçların kabuklarını kazıyıp, rendenin kalın kısmıyla rendeleyin.
-Genişçe bir tavaya sıvı yağ veya zeytin yağını, rendelenmiş havuçları, ince ince doğranmış sarımsağı ve tuzu ekleyin. Orta ateşte önceleri arada, iyice ısındığında sürekli olmak üzere karıştırın.
-Havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin. Not almamışım ama hatırladığım kadarıyla 10-15 dakika kadar pişirdim.
-Havuçlar ılınınca, yoğurtla karıştırıp servis edin. Eğer hemen yenmeyecekse, yoğurtla karıştırmadan, buzdolabında birkaç gün bekletebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
2 yorum:
Ebrucum salatan çok hafif ve leziz görünüyor ellerine sağlık. Ben içine mayonez de koyuyordm. Maksak kalorisi çok olsun ;))). Kesinlikle bu günden itibaren yoğurtlu yapılacak.
Ellerine sağlık
Selam Yeşim'cim,
Eşim mayonezli sevmediğinden, sadece yoğurt ekliyorum. Böyle de çok güzel inan. :)
Çok teşekkür ederim şekercim.
Sevgiler...
Yorum Gönder