4 Eylül 2007
Yoğurtlu Havuç
Bu kolay, hafif ve lezzetli mezeyi denemediyseniz, mutlaka deneyin derim.
Malzemeler:
6 adet küçük havuç
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
Servis ederken karıştırılmak üzere; yoğurt
Yapılışı:
-Havuçların kabuklarını kazıyıp, rendenin kalın kısmıyla rendeleyin.
-Genişçe bir tavaya sıvı yağ veya zeytin yağını, rendelenmiş havuçları, ince ince doğranmış sarımsağı ve tuzu ekleyin. Orta ateşte önceleri arada, iyice ısındığında sürekli olmak üzere karıştırın.
-Havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin. Not almamışım ama hatırladığım kadarıyla 10-15 dakika kadar pişirdim.
-Havuçlar ılınınca, yoğurtla karıştırıp servis edin. Eğer hemen yenmeyecekse, yoğurtla karıştırmadan, buzdolabında birkaç gün bekletebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...
-
Bu tarifimin çok kolay ve lezzetli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Tadı profiterolü de andırıyor, Saray Muhallebicileri'nin,...
2 yorum:
Ebrucum salatan çok hafif ve leziz görünüyor ellerine sağlık. Ben içine mayonez de koyuyordm. Maksak kalorisi çok olsun ;))). Kesinlikle bu günden itibaren yoğurtlu yapılacak.
Ellerine sağlık
Selam Yeşim'cim,
Eşim mayonezli sevmediğinden, sadece yoğurt ekliyorum. Böyle de çok güzel inan. :)
Çok teşekkür ederim şekercim.
Sevgiler...
Yorum Gönder