14 Ekim 2007

Noodle (Çin Eriştesi)


Bayram günü bu nerden çıktı demeyin. :)

Ne zamandır yapmaya niyetleniyor, fırsat bulup yapamıyordum ve aldığım soya filizleri de çöpe gidiyordu.

Bu akşam üzeri mutfağa girdim ve çabucak yapıverdim. Eğer noodle seviyorsanız, biraz paketindeki tariften, biraz kendimden uydurarak yaptığım tarifi denemenizi tavsiye ederim. Biz çok beğendik.

Malzemeler:
350 gr (1 paket) yumurtalı noodle
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 adet büyük havuç (veya 2 küçük)
200 gr soya filizi
10 adet mantar
7 yemek kaşığı soya sosu
Tuz, su

Yapılışı:
-Soya filizlerini bir tabağa alıp üzerlerine kaynar su dökün. Bu şekilde bekletin.
-Sıvı yağı ve kabuklarını kazıyıp, yıkayıp, kibrit çöpü büyüklüğünde, jülyen doğradığınız havuçları, wok veya büyükçe çukur bir tavaya alın. 5 dakika kavurun.
-Sürenin sonunda tavanıza, küçük küçük kestiğiniz sarımsakları, piyazlık doğradığınız kuru soğanı ve temizleyip dilim dilim doğradığınız mantarları ekleyin. 10 dakika kadar pişirin.
-Bu arada ayrı bir tencerede su kaynatıp, tuz ekleyin. Noodlelarınızı kaynayan suya atıp, arada karıştırarak 6 dakika pişirin. Süzgeçe alın, soğuk sudan geçirin ve yine süzgeçte bir kenarda bekletin. (Bu işlemi en başta değil de, mantarlar pişerken yapmamızın nedeni, fazla beklemeden sosa bulanması ve hamur olmaması içindir.)
-Mantarları ve soğanları 10 dakika suyunu salıp, tekrar çekene kadar pişirdikten sonra, kaynar suda bekleyen soya filizlerini süzerek tavaya ekleyin.
-7 yemek kaşığı soya sosunu da tavaya koyun. Soya sosu tuzlu olduğundan, ayrıca tuz eklemeyebileceğiniz gibi, benim gibi 1 çay kaşığı kadar da ekleyebilirsiniz.
-Soya filizlerinin dirilikleri kaybolana kadar, yaklaşık 10 dakika sosunuzu pişirmeye devam edin.
-Daha sonra süzülen noodleları tavanıza koyup, yüksek ateşte karıştırarak, 2-3 dakika sosun heryerine dağılmasını sağlayın.
-Sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...