3 Şubat 2008

Kurabiye Şekerpare

Geçtiğimiz Ramazan ayında, bir arkadaşımı iftara davet etmiştim.

Kendisi yemek konusunda çok problemlidir. Çorba olarak sadece ezogelin çorba, tatlı olarak da sadece şekerpare yer. Aslında ne yapacağım derdi olmadığından bir açıdan da kolay bir misafir. :)

O sıralarda Chaplincafe Burcu'cuğum bir şekerpare tarifi eklemişti bloğuna. Ben de tarifini denemeyi düşünüp, kendisine tavsiye edip etmediğini sormuştum. Ancak daha sonra arkadaşımın işi çıktı ve iftarı iptal ettik. Ben de Burcu'nun tarifini deneyemedim.

Geçenlerde Geleneksel Tatlılar Etkinliği için başka bir tarifi deneyince canım arkadaşım bana kırılmış. Ben de bunu öğrenir öğrenmez onun tarifini denedim. O da ağızda dağılan harika bir şekerpare oldu. Ellerine sağlık hayatım. Gecikme için özür...

Tarif için buraya tıklayabilirsiniz.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ebrucummm,

nefis olmuş tarif, görüntüde öyle..

ellerine sağlık hayatım

sımmsıcak sevgiler... buradan teaa oralara..

www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

tarifiniz acilmiyor, yardimci olabilir miydiniz ltf.
Ayca

ebruakin dedi ki...

Selamlar Ayça Hanım,
Burcu'nun tarifini buraya da kopyalıyorum.
Sevgiler...

MALZEMELER:
2 Yumurta
250 gr. oda sıcaklığında margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ(ben riviera kullandım)
1/2 kahve fincanı pudra şekeri
1/4 su bardağı irmik
1 Paket kabartma tozu
1 Paket şekerli vanilin
aldığı kadar un(yaklaşık 3.5 su bardağı)
üzeri için: iç antep fıstığı,badem veya fındık.

şerbeti için:
3 + 3/4 su bardağı toz şeker(4 te olabilir)

3.5 su bardağı su

1/2 limonun suyu


Margarin ve yumurtaları buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığına gelene dek bekleyin.
Bir tencereye toz şeker ve suyu koyup eritin,içine yarım limon sıkıp orta ateşte şerbet kıvamına getirin..Şerbeti ocak üzerinden alıp soğumaya bırakın.
Un hariç tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp karıştırın.
Yavaş yavaş ununuzu ekleyip yumuşak ama yuvarlanacak bir hamur kıvamına getirin.(ben 3.5 bardakta bu kıvama ulaştım)
Hamuru 15 dakika dinlendirin.
Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp avuç içinizle yassılaştırın.Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup ortalarına fındık(badem,fıstık) koyun.
Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pembeleşene kadar pişirin.
Fırından sıcak çıkan şekerpare kurabiyelerinizi biraz derin bir servis tabağına aktarıp üzerine oda sıcaklığına soğumuş olan şerbetinizi dökün.
Ve şerbetini iyice çekene kadar tatlınızı unutun :)
Afiyet olsun!

ebruakin dedi ki...

Canım Zerrin'cim,
Çok teşekkürler.
Burdan da oralara kucak dolusu sevgiler...

Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)

Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...