12 Nisan 2008

Lezzet Dergisi Limonlu Cheesecake Tarif Hatası


Lezzet Dergisi'nin Mart sayısındaki "Limonlu Cheesecake" tarifinin, fotoğrafı ile alakası olmadığını farkedip Yayın Yönetmeni Emine Erdoğan'a, doğru tarif için bir mail atmıştım.

Kendisi de sağolsun, baskı hatası yüzünden yanlışlık olduğunu belirtip, hemen doğru tarifi gönderdi.

Tarifi gönderdikleri şekliyle aşağıya kopyalıyorum.

Deneyenlere kolay gelsin...

LİMONLU CHEESECAKE
Hazırlama süresi: 15 dakika


8 kişilik

Gerekli malzeme:
2 limon
1 su bardağı tozşeker
7 yaprak jelatin
2 kutu krema
1 paket labne peyniri

1 paket petitbeurre bisküvi
125 gr margarin

1 Bisküvileri robotta çekip un haline getirin ve eritilmiş margarin ile yoğurarak kelepçeli kalıbın tabanına yayın.
2 Jelatinleri soğuk suda ıslatıp 5 dakika bekletin. Isıya dayanıklı bir kasede benmari usulü eritin. Sıvı kremayı sertleşene kadar yüksek devirde çırpın
3 Labne peyniri, şeker, 2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğunu çırpın. Ilınan jelatinleri ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin. Şantiyi labneli karışıma ekleyin ve bisküvi tabanının üzerine yayın.
4 Bir spatula ile üzerini düzeltin ve ince limon dilimleri ile süsleyin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.

1 yorum:

Rengarenk dantel dedi ki...

LEZZET DERGİSİNİ severek alıp tariflerini denemeye çalışalardanım. ama son zamanlarda bu denli, hatalar bu dergide çok
hatta bi ara bunların hepsini bi yere not edip toptan bi e posta atacaktım emine hanıma. sanırım bunu yapmalıyım.çünki iş bu tarifi düzeltmekle bitmeyecek.....

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...