27 Nisan 2008

Titanic De Luxe Beach & Resort Hotel



















Geçen yıl Kasım ayında gittiğimiz 15 günlük Antalya tatilimizin fotoğraflarını nihayet ekleyebiliyorum.

Okul hayatımdan sonraki en uzun tatilimi geçen yıl yapmış oldum. Çünkü şimdiye kadar çalıştığım şirketlerin hiçbirinden bir haftadan fazla uzak kalamıyordum.

Tatilimizin uzunluğu biraz da Eşimin işi yüzündendi. Kendisi hala orada çalışıyor.

Antalya'da bulunduğumuz süre zarfında Lara'daki Titanic Hotel'de kaldık. Genel olarak beğendiğimi söylemeliyim. Tabii gittiğimiz mevsim kış olduğundan yaz aktiviteleri ile ilgili pek bir fikrim olmadığını da belirteyim.

Otelin benim için en büyük artısı, mutfağının oldukça zengin olması (otelin sahiplerinin restoran işletmeciliğinden gelmiş olmaları bunda en büyük etken sanırım), odalarının konforu, çalışanlarının genellikle güler yüzlü olması (birkaç istisna vardı tabii), ısıtmalı havuzlarının bulunması ve yeni bir tesis olması.

En kötü yanı da, kış sezonunda konaklayanlarının çoğunun yaşlı Almanlar olmasıydı. Bu nedenle otelin genelinde bir huzur evi havası vardı. :)

Bir de kapalı barlarının çok kötü oluşu, odalarında internet bağlantısının olmamasını, internet odalarındaki bağlantılarının çok kötü olmasını, kış sezonunda yerli-yabancı çok sayıda konferansa ev sahipliği yaptıkları için de değişik meslek gruplarıyla bir arada konaklama ihtimalinizi de eklemeden edemeyeceğim.

Kış olunca ve otelde uzun zaman geçirince bol bol fotoğraf çektim. İşte otelin fotoğrafları...

















































































































































































































































Önceki gece fırtına olduğundan, görevliler iskelenin kırılan tahtalarını onarıyorlar.























































Çocuk parkı.





































Otelin içinden ön bahçe görüntüsü.



















Otelin içi de gemi şeklinde inşa edildiğinden, 5. kattan aşağıya lobi görüntüsü.
























Restoran.































































































































Oğlumun otelde tanıştığı ve adını hala dilinden düşürmediği arkadaşı Alara. :)



















Lobi.





































Isıtmalı kapalı havuz. (Dışardaki havuzlardan biri de ısıtmalıydı. Ama hava soğuk olduğundan, oğlum hasta olur diye, biz, dışardakine girmedik.)



















Otelin kışın akşam aktivitelerinin yapıldığı bar. Bu bar, basık tavanı ve kötü dekorasyonu ile otelin yeni havasına hiç yakışmamış.





































Oğlumun en çok vakit geçirdiği oyun salonu.



















Otelin bahçesindeki çiçekler.





































Otelin yakınındaki bir seradan domates görüntüleri. :)



















Otelin yan komşusu Miracle Resort Hotel.



















Diğer komşusu Kervansaray Otel Lara.

6 yorum:

cincinsfikirli dedi ki...

şeker eğer ben bu otel konusunda biraz uzmansam bu otel süper!!!gerçekten beğendim....siz de uzun süre kalarak orayla bütünleşmiştiniz ama gerçekten güzelmiş,,keyifli bir yer..antalyaya gitmeyeli çok oldu, gidersek aklımda:)öptüm..

Delfina ; dedi ki...

Otel güzelmiş.Benim de yıllar oldu bir otelde konaklamayalı,uzun uzun tatiller yapmayalı.Memleketimde geçirmeyi seviyorum tatiller.Titanic otel,Antalya'da tatili düşünenlere iyi bir tavsiye Sevgili Ebru,paylaşımın için tşkler..

Şeker hamuru için malzemeler yazısına gerek kalmadı.Senin yazılarını okuya okuya çok şey öğrendim,eksiklerimin çoğunu tamamladım...Bnece zorlama bu konuda kendini :)

Sevgiler,
Delfina

sadiye dedi ki...

hem otel hem Manzara şahane tek kelimeyle.
sevgiler

pelince dedi ki...

Ebrucum öncelikle linzer kurabiye tarifi için teşekkür ederim..
Bu oteli bir arkadaşımın tatil resimlerine bakarken daha önce görmüştüm.Am sen daha çok detay çekmişsin,gerçekten şahane bir yermiş.
Tatil çekti canım:))
Darısı başıma diyorum:))

Sevgilerimle

Leziz Tarifler dedi ki...

Ebru'cum, mesajını yeni gördüm, ben de ne tesadüf geçen sene, eşimle, Lara daki Concorde daydım. Çok güzeldi gerçekten. Atlantis'in de önünden geçmiştik. Canım bana mesajında pastayı sormuşsun. Büyük pasta yapmak güzel süslemesinde daha rahat çalışılıyor fakat pişirme kısmı biraz zor. Kesinlikle her katı ayrı ayrı pişirmek gerekiyor. Bütün pişirip, ortadan 3 e kesmek pek mümkün değil bence. Ve ayrı ayrı pişirip, krema ile birleştirdiğinde kesinlikle ortası çökmüyor. Katlı yaparsan da, ortasına eğer destek yaparsan, sanırım sorun olmaz. Kolay gelsin. Sevgileirmi yolluyorum.

Baharcicegi dedi ki...

Bu otelin önünden gecmistik iki sene önce tatile giderken,kuzenimde kaldi bu otelde cok memmundu herseyinden.
Bu sene yine önünden geceriz rezervasyon yaptigimiz otele giderken.Almanlarin yaslilari genelde bahar aylarini secerler tatil icin,fazla sicak olmadigi icin,eger almanca bilseydin konusmayi cok severlerdi yaslilar.canim güzel bir tatil yapmisin dinlenmissindir
Sevgiler

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...