30 Nisan 2008

Titreyen Göl



















Bunlar da geçen kasım ayındaki Antalya gezimizden Titreyen Göl fotoğrafları.

Gölün ilginç bir nedenden titriyor olabileceğini düşünüyordum ama sadece rüzgardanmış. :)

Yağmurlu ve bulutlu bir gün olduğundan çok da istediğim gibi fotoğraflar olmadılar ama yine de görmeyen arkadaşlarımız için eklemek istedim.

Aslında ben daha büyük bir göl görmeyi bekliyordum. Karşımıza çıkan, etrafı otellerle çevrili, yer yer titreyen küçücük bir göl oldu.

Göl, Manavgat Çayı'nın kollarından birinin, denize dökülmeden önce oldukça genişlemesiyle oluşmuş.

İnternette rastladığım bir habere göre de dibinde biriken 3 metre balçık yüzünden gölün titremesi azalmış ve sezonda çevredeki otellerde konaklayanları rahatsız edecek kadar çok sivrisinek oluşumuna neden oluyormuş. Titremesinin artması ve temizlenmesi için acilen denize bir kanalla bağlantısının sağlanması gerekiyormuş.

Dilerim gecikmeden gereken önlemleri alırlar.





















2 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

İlk defa duyuyorum bu gölü. Ne cahilim ya. Sayenizde öğrenmiş ve görmüş oldum. Teşekkürler...

cincinsfikirli dedi ki...

çekimler şahane olmuş...nasılsın, ne var ne yok??ben yoğun bir oryantasyon programı içindeyim...firmanın öyle çok ürünü var ki, yapılacak binlerce de şey beni bekliyormuş,,bir taraftan da kadro kurmaya çalışıyorum..işim iş yani..ama evde olduğumdan daha mutluyum şimdilik:)umarım hep güzel şeyle olur,şansım da yaver gider..senden nbr?keyifler yerinde mi, diyetin iyi gidiyordur umarım..bu aralar sık uğrayamıyorum,,kendine iyi bak, sevgiler..

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...