4 Ekim 2008

Keşkül


Kemerburgaz'da Kardeşler Lokantası adında, salaş bir esnaf lokantası vardır. Çok güzel ev yemekleri yapmasının yanında enfes de keşkül yaparlar.

O tarafa her yolumuz düştüğünde yiyebildiğimiz kadar yer, sonra da koca kaplarla eve de alırız. :)

Bu da, bu blogdan yapacağım son tavsiyelerden biri. Mutlaka gidin.

Telefonları: (0212) 360 13 85

Adresleri:İstanbul Caddesi 48 Kemerburgaz-İstanbul

Geçenlerde yine aklıma geldi keşkülleri, oralara kadar gitmeye de üşendim, kendim deneyeyim dedim.

"İlk fırsatta denenecekler" dergilerimden birinden bu tarifi denedim. Onlarınkine benzemese de idare eder. Lokantanın keşkülü daha bir sarı oluyor. Bundan sonraki denemem içinde yumurta sarısı olan bir tarif olacak. :)

Malzemeler:
4 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu
Yarım su bardağı toz badem (Bence bu kadarı fazla yarım çay bardağı kadar yeter)
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Üzeri için; toz fıstık veya file badem

Yapılışı:
-3 su bardağı süt ve şekeri tencereye alın. Arada karıştırarak kaynatın.
-Ayrı bir kasede kalan sütü, pirinç ununu ve toz bademi pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Yavaş yavaş kaynayan süte ekleyin.
-Hindistan cevizini de ekleyin. Tekrar kaynamaya başladığında altını kısıp, sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
-Sonra 1-2 dakika mikserle çırpın ve üzerinin göz göz olması için biraz yüksekten akıtarak keşkülü kaselere paylaştırın.
-Oda sıcaklığına geldiklerinde üzerini streç film ile kaplayıp buzdolabına kaldırın. İyice soğuduklarında toz fıstık veya file badem ile süsleyerek servis edin.

Afiyet Olsun.

1 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Canım geçmiş bayramını kutlar daha nicelerine sevdiklerinle birlikte ulaşmanı dilerim.
Keşkülün harika görünüyor, ellerine sağlık güzelim,güzel tanıtımların için de çok teşekkürler, emeklerine sağlık, öptüm güzelim, sevgilerimle...