1 Ekim 2008

Fesleğenli Kabak

Sipsaklogo_1

Ne zamandır etkinliklere katılamıyordum. Bekleyen tariflerimden en kolay olanını ekleyeyim derken bu etkinlik aklıma geldi.

Lezzetli olduğu kadar pratik de olan bu tarifimi, Şipşak Tarifler Etkinliği'ne gönderiyor, Bir Demet Fesleğen, Eda Hanım'a başarılar diliyorum.



















Malzemeler:
2 adet kabak
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar (veya parmesan)
Tuz, kuru fesleğen

Yapılışı:
-Genişçe bir tavaya sıvı yağı alın, kızdırın.
-Kabuklarını kazıyıp temizlediğiniz, ince ince dilimlediğiniz kabakları ve minik doğradığınız sarımsakları yağa ekleyip, arada karıştırarak pişirin.
-Çekirdekleri çıkarılıp rendelenmiş domatesleri ekleyin. Pişirmeye devam edin.
-Birkaç tutam kuru fesleğen ve tuz ekleyin. (Taze fesleğen de kullanabilirsiniz.)
-Sonra kremayı ekleyin. Bir çevirip, ocaktan alın.
-Üzerine rendelenmiş eski kaşar serpip servis edin.
(Evde eski kaşar olmadığından ben taze kaşar kullandım. O yüzden fotoğrafta erimiş peynir görüyorsunuz. Ama siz eski kaşar kullanın. :))

Afiyet Olsun.

1 yorum:

Eda dedi ki...

Çok teşekkür ediyorum, etkinliğim tarifinizle renklendi..
Sevgiler..