9 Eylül 2007

Ye#26 Aperatifler ve Mezeler : Yoğurtlu Patlıcan



Bu ayın etkinliğine, uzun zaman önce uydurduğum bir meze ile katılmak istedim. Çok özel bir meze olmasa da ben çok seviyorum.

Patlıcanı küp küp doğrayarak kızarttığınızda, çevirme derdi olmadığından, kevgir ile rahatça alıyorsunuz ve diğer patlıcan kızartmalarınızdan çok daha kısa sürüyor.





Ayrıca bu patlıcanları, pilavınız piştikten sonra demlenirken üzerine koyup, kapağını kapatırsanız, patlıcanlı pilavınız olmuş olur.

Diğer aperatif tariflerime göz atmak isterseniz, buraya tıklayabilirsiniz.

Malzemeler:
1 adet büyükçe patlıcan (küçükse 2 adet)
3 dolu dolu yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Su, tuz
Kızartmak için; sıvı yağ




















Yapılışı:
-Patlıcanı alaca soyun. Küp küp doğrayın. Tuzlu, bol suda 30 dakika, siyah suyunun çıkması için bekletin. Sürenin sonunda, patlıcanları, avuçlarınızın içinde sıkarak kağıt havlunun üzerine alın.
-Tavanıza bol yağ koyun ve kızdırın. Patlıcanlarınızı kızgın yağa atıp, resimdeki gibi olana kadar, kızartın.
-Daha sonra kevgir ile yine birkaç kat kağıt havlu üzerine alın ki, fazla yağı süzülsün. Bu şekilde soğumasını bekleyin. Veya hemen kullanmayacaksanız, bir saklama kabı içinde patlıcanlarınızı birkaç gün bekletebilirsiniz.
-Soğuyan patlıcanlarınıza tuz serpin, havanda ezdiğiniz sarımsakla karıştırdığınız yoğurdu ekleyin. Karıştırın.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Ebru tarifini ekledim
sevgiler...

ebruakin dedi ki...

Çok teşekkür ederim Serpil'cim.
Öpüyorum.
Sevgiler...

Karbonhidrat Diyeti (Ye+İç=Zayıfla)

Karbonhidrat diyeti listesinin oldukça silik bir kopyasını yaklaşık 8 yıl önce canım ablam Sevil Üstündağ'dan almıştım. Kuzenlerle birli...