4 Eylül 2007

Yoğurtlu Havuç


Bu kolay, hafif ve lezzetli mezeyi denemediyseniz, mutlaka deneyin derim.

Malzemeler:
6 adet küçük havuç
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
Servis ederken karıştırılmak üzere; yoğurt

Yapılışı:
-Havuçların kabuklarını kazıyıp, rendenin kalın kısmıyla rendeleyin.
-Genişçe bir tavaya sıvı yağ veya zeytin yağını, rendelenmiş havuçları, ince ince doğranmış sarımsağı ve tuzu ekleyin. Orta ateşte önceleri arada, iyice ısındığında sürekli olmak üzere karıştırın.
-Havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin. Not almamışım ama hatırladığım kadarıyla 10-15 dakika kadar pişirdim.
-Havuçlar ılınınca, yoğurtla karıştırıp servis edin. Eğer hemen yenmeyecekse, yoğurtla karıştırmadan, buzdolabında birkaç gün bekletebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ebrucum salatan çok hafif ve leziz görünüyor ellerine sağlık. Ben içine mayonez de koyuyordm. Maksak kalorisi çok olsun ;))). Kesinlikle bu günden itibaren yoğurtlu yapılacak.
Ellerine sağlık

ebruakin dedi ki...

Selam Yeşim'cim,
Eşim mayonezli sevmediğinden, sadece yoğurt ekliyorum. Böyle de çok güzel inan. :)
Çok teşekkür ederim şekercim.
Sevgiler...

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...