4 Ekim 2007

Supangle


Sevgili arkadaşlar, marketlerden aldığımız toz puding karışımlarında, ne işe yaradığını bilmediğimiz bir sürü malzemeler var.

Şimdi elime iki farklı markanın paketlerini aldım. İçlerinde, bol bol doğala özdeş bilmem ne aromaları, modifiye mısır nişastası, digliseridlerin asetik asit esterleri, ksantam gam, beta karoten, karragenan gibi acayip isimli ve doğal olmadıklarını düşündüğüm maddeler var. Tabii ki kimyager değilim, ama biliyorum ki, bu karışımların içinde doğal maddeler olsa, hepimizin bildiği adlarıyla paketlerin üzerinde yer alırlardı.

Lütfen, özellikle çocuklarımızın sevip tükettiği puding gibi tatlıları, olabildiğince, içine bildiğiniz malzemeleri koyarak kendiniz yapın.

Size tarifini vereceğim tatlının içinde un, şeker, süt, kakao ve çikolata var. Bunların çoğu evinizde var zaten. Yapmanız gereken, alışveriş sırasında, puding karışımları yerine, diğer malzemelere ek olarak sadece bitter çikolata almaktır.

Bu tarifin de hazır alıp yaptığınız supangle ile aynı tada sahip olduğu konusunda sizi temin ederim.

Gelelim tarifimize...

Malzemeler:
3 su bardağı süt
1,5 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
4 tepeleme yemek kaşığı kakao (50 gr)
80 gr bitter çikolata (1 paket)
Dilerseniz; kedidili bisküvi veya kek parçaları veya bisküvi

Yapılışı:
-Bir tencereye, çikolata hariç, bütün kuru malzemeleri koyup, sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Topakların erimesini sağlayın.
-Tencerenizi orta ısıdaki ocağınıza koyup, varsa tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlar başlamaz, altını kapatın. Kakaolu sosları ve pudingleri fazla kaynatmamaya özen gösterin. Kaynatırsanız tadı değişecektir. Ocağınızı kapatır kapatmaz, karelere böldüğünüz çikolatayı supanglenize ekleyip, karıştırarak, kendi ısısıyla erimesini sağlayın. Ilınıncaya kadar, arada karıştırarak supanglenizin kabuk tutmamasını sağlayın.
-Ilınınca, dilerseniz altına kedidili bisküvi veya kek parçaları veya bisküvi koyduğunuz kuplara paylaştırın. Buzdolabında soğutun.
-Ağız tadınıza göre, hindistan cevizi ve çikolata parçaları ile süsleyebilceğiniz gibi, sade olarak da servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

6 yorum:

inci dedi ki...

canım eline sağlık...çok doğru yazmışsın....benim annem bu tarif gibi evde kendi bize sup yapardı....bence çok daha lezzeti olurdu....ama nedense şimdi üşenir olduk...hazır karışım kolayımıza gidiyor...sevgiler.

ebruakin dedi ki...

Canım İnci'cim,
Çok teşekkür ederim. :)

Bu tarif, hazırlar kadar kolay diye özellikle eklemek istedim.

Öpüyorum şeker.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

ebrucum gerçekten de hazırlardan vazgeçip kendimiz yapmalıyız. Tembellik yapmayıp sağlıklı olanı tercih etmeli ellerine sağlık. en kısa zamanda bende denemeliyim.
kocaman sevgilerr

Adsız dedi ki...

Bende bu şekilde yapıyorum Ebru'cum. Çok güzel oluyor. Ellerine sağlık. Sevgiler..

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

O kenarlardaki şirin mandallarla ne kadar şık olmuş bu kuplar:)

ebruakin dedi ki...

Selam Yeşim'cim, mutlaka dene. Beğeneceğine eminim. Çok teşekkür ederim. Öpüyorum canımcım.
Sevgiler...

Canım Ebru'cum, çok çok teşekkür ederim. Bir çok ortak yönümüz olduğu gibi, ağız tatlarımız da benziyor sanırım. Öpüyorum.
Sevgiler...

Canım Nazife'cim, çok teşekkür ederim. Ben de çok seviyorum minik mandalları. Paşabahçe'ye uğradıkça bulduklarımı alıyorum.
Öpüyorum canımcım...

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...