12 Aralık 2007

Doğuş Power Center

Benim evim Maslak'a 5 dakika mesafede. Hal böyle olunca da sık sık Maslak'taki alış-veriş mekanlarına uğruyoruz oğlumla birlikte.

Birkaç ay önce de, Efendy'nin bulunduğu Nurol Plaza'nın arka kısmındaki, Doğuş Power Center'ı keşfettik. Alış-veriş merkezinde, oğlumun top havuzu olarak tanımladığı, çok güzel bir çocuk aktivite alanı var. Güneş orada çok eğleniyor. 3-6 yaş arası çocuğu olan herkese tavsiye edebilirim.




Bu aktivite alanını şimdi yemek katına çıkarılmışlar. Bu sayede, siz yemek yerken, çocuğunuz gözetmen eşliğinde arkadaşlarıyla vakit geçirebiliyor.

Ayrıca alış-veriş merkezini ziyaret ettiğinizde "Zihni Sinir Projeleri Sergisi" sürprizi sizi bekliyor. Sergide, bir çok procenin posterleri, bazılarının da uygulamaları mevcut. Birkaçını fotoğrafladım sizler için. :) Panolarda, Sergi'nin 30 Kasım'a kadar süreceği yazıyordu, ancak halen devam etmekte. Broşürlerinden geniş bir terası olduğunu okudum, ancak yaz aylarındaki halini bilemediğimden, nasıl olduğunu bilmiyorum. :) (Çalışma saatleri 08.00-22.00 )

Aşağıda hem oyun alanının, hem serginin fotoğrafları var. (Maketler; Boyacı Robot, Düşman Ülkerlerin Diplomatlarının El Sıkışmasını Sağlayan Alet, Ayakta Ayakkabı Bağcığı Bağlamaya Yarayan Alet, Dikey Satranç Procesi'dir.)


















































































































































4 yorum:

Leziz Tarifler dedi ki...

Bu günün çocukları bu açıdan çok şanslı Ebru'cum. Bizim çocukluğumuzda yoktu bu tür oyun alanları. Ama düşünüyorum da, Istanbul'da ağaçtan meyve kopardığımız, bahçelerde koşup oynadığımız, temiz hava soluduğumuz, Marmara'da, Boğaz'da yüzdüğümüz çocukluğumuzu...Bence biz daha şanslıydık diye düşünüyorum. Sevgiler..

ebruakin dedi ki...

Selamlar Feyhan Hanım,
Kesinlikle haklısınız. Çocukluğumda oynayabileceğimiz alanları düşündükçe, ne kadar az olduğunu hatırlıyorum.

Ben sizden biraz daha şanssızım galiba. Çünkü benim çocukluğum Fatih'te mahalle aralarında geçti ve o zaman da ciddi hava kirliliği vardı. Komşuların bahçelerinden meyve yediğimiz oldu ama, koli basili yüzünden burada hiç denize giremedim.

Her dönemin artıları olduğu gibi eksileri de var.

Sanırım önemli olan, şartlara uyum sağlayıp, mutlu olabilmek.
Size de mutlu sağlıklı günler dilerim.

Mesajınız için teşekkürler.
Sevgiler...

yesildomates dedi ki...

canım öncelikle yakışıklı ve tatlı oğluşunun doğum gününü kutlar...allahtan sağlıklı ve huzrlu ömürler dilerim...

gerçekten bu günün çocukları çok şanslı..teknolojiyle birlikte büyüyorlar..hayal edemiyecekleri oyun alanları içerisinde oynama şansları buluyorlar..ne diyeyim..onların mutluluğu bizim mutluluğumuz sayılır..herşey onlar için..öptüm..sevgiyle kalın..

ebruakin dedi ki...

Canım Yeşil Domatesiiimmm,
Çok teşekkür ederiz. :)
Dediğin gibi bizim zamanımızla karşılaştırılamaz bile.
Bütün amacımız hayırlı birer vatandaş ve evlat olmaları. Dilerim bunun için Allah hepimize yardım eder.
Kocaman öpüyorum canım.
Sevgiler...

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...