16 Nisan 2008

Kakaolu Kurabiyeler


14 Nisan benim doğum günümdü. Bu yıl sağolsun tüm arkadaşlarım ve yakınlarım beni çok şımarttılar. Yaş 34 olunca pek kutlama yapmayı da düşünmüyordum aslında.

Pazar günü arkadaşlarımla, pazartesi de ailemle kutlama yaptık. İyiki de düşünmüyor muşum değil mi? :)))

Herbirine ayrı ayrı çok teşekkürler ediyorum. İyi ki varlar, iyi ki benimleler...

Geçen hafta kız kardeşimle birlikte alış-veriş için Eminönü'ne gittik.
Pasta malzemeleri satan bir dükkanda Gondol marka bu kurabiye kalıplarını görünce bayıldık.









Ben de canım Martakiye Esra'cığım ve öğrencileri için 230 küsür kurabiye hazırladım. Çocukların da seveceğini düşünerek, kurabiyelerin yarısına yakınını da bu kalıplarla yaptım.

Çok fazla girinti ve çıkıntı olduğundan kalıpları kullanmak biraz zordu. Bazı şekilleri hiç çıkartamadım bile. Ama bu kurabiye hamurumun kıvamından da olabilir tabii.

Kakaolu kurabiyeler için 3Beyaz arkadaşımızın Damalı Kurabiye tarifinin kakaolu kısmını, Linzer Kurabiyeler için de benim eski tarifimi kullandım.

Sevgili Esra'cığıma buradan da çok teşekkürler ediyorum. Öğrencilerinin en büyük şansı bu kadar ilgili bir öğretmene sahip olmaları bence. İnşallah tüm çabaları yeterli kişiye ulaşır ve ihtiyacı olduğu kadar kitabı okulu için toplayabilir.



















14 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Geçmiş doğum gününüz kutlu olsun. Kurabiyeler de harika görünüyor. Olsa da yesek :)

fatosun mutfagından... dedi ki...

ebrucum canımm nice mutlu sağlıklı uzun yıllar sevdiklerinle inşallah..kurabiyelerin de pek şirin olmuşlar ellerine sağlık arkadaşım sevgiler

sadiye dedi ki...

selamlar
geçmiş doğum günün kutlu olsun. Kurabiyeler çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık kalıpların ne şirin öyle. :)

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Sevgili Ebru geçte olsa mutlu yıllar...

Sağlıkla, mutlulukla nice yaşlara...

Kurabiyelerde kalıplarınada bayıldım...

Ellerine sağlık...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Canım geçmiş doğum günün kutlu olsun nice sağlıklı mutlu yıllar..kurabiyeler ne kadar şirin olmuş ellerine sağlık canım kalıplarada bayıldım...çok öpüyorum sevgiler

fatosun mutfagından... dedi ki...

canımmm sevgiler hayırlı cumalar

cincinsfikirli dedi ki...

Şekerim doğumgünün tekrar kutlu olsun. Bence bu yıl bu kurabiyelerin tadında, güzelliğnde, cıvıl cıvıllığında ve neşesinde geçecek. Bu astrolojik bir yorum değil ama böyle güzel bir insanın layık olduğu şekilde geçirmesi dileği...Esra iyi ve güzel insan kendi gibi insanları bulmayı başardı!!Her ikinize de tebrikler..

cincinsfikirli dedi ki...

ebrucum merak etmişsin iyi haberlerimi,sağol..vakit bulamadım ki bir türlü,ilk sana yazmış olayım, işe başalıyorum pazartesi..bunca yıl sonra çok heyecanlıyım...işte böyle!!bakalım neler yapacağız?öpüyorum çok.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

canım ebru nice mutlu güzel yaşlara,
iyiki doğdun canım.
kurabiyelerde kalıplarda çok cici:)
ellerine sağlık canım
çok öptüm

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

ebrucum kurabıyeler çok şirin ellerıne saglık canım.. kalıplarda ne değişik oyle nerden aldın canım???

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

bende şimdi yazdım az öncekı yorumu şaşırdım demekkı kalp kalbe karşıymış hemen yayınladı . şimdi guncelledım sitemı bende. yorumun için teşekkür ederim canım sagol. kayınvalıdemde vardır boyle degışık fıkırler çok hamarattır sagolsun örgude bı görsen neler yaptı ogluşuma . en kısa zamanda yaptıklarının fotg. çekığ blogumda el işi hobi kısmında bunları yayınlamayı düşünüyorum. harika şeyler var çok işinize yarayacak kızların. :)) optum canıkom byee

hayatkazanbenkepce dedi ki...

GECİKMELİ OLSA DA DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN ,ELLERİNİZE SAĞLIK KURABİYELER ÇOK ŞIK OLMUŞ . EMİNİM Kİ ÇOCUKLAR DA BAYILMIŞTIR...

Adsız dedi ki...

ya facebooktan kutlamıştım ama burdan da kutlayayım gecikmeli olarak doğum gününü... :)

İlker Ergin dedi ki...

merhaba,kurabiyelere bayıldım doğrusu,şekilleri çok güzel.kalıplarını eminönünde nereden aldığını merak ettim.sakıncası yoksa öğrenebilirmiyim.şimdiden teşekkürler.ellerine sağlık.sevgiler.

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...