6 Mayıs 2008

Hayatımda Aldığım En Özel Hediyeler


Canım Esra'cığımın bloğunu ilk ziyaretimde, çalıştığı okulun öğrencilerinin nasıl yokluklarla okumaya çalıştığını görmüştüm. Esra'cığım tüm açıklığıyla anlatmıştı herşeyi.

Etkilenmemek imkansızdı!

Ne yapabilirim diye düşündüm. İlk aklıma gelen temel ihtiyaçlarını giderebilmek için birşeyler yapmak oldu. Ama ben harekete geçene kadar Esra'cığım, www.kardesinisec.com sitesinden öğrencilerine ablalar-abiler bulmuş, ihtiyaçlarını karşılamıştı bile.

Sonra hikaye kitabına ihtiyaçları olduğunu okudum sitesinde. Çevremdekilere ilettim, ama maalesef yeterince kitaba ulaşamadım. Ben de Esra'cığımı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Yaşasın Kitap Kampanyası'na yönlendirip, bulabildiğim kitapları ve Güneş'in eski oyuncaklarını ona gönderdim. Kullanmadığım herşeyi düzenli olarak bağışladığımdan, istediğim katkıyı yapamadım maalesef.

Şu anki imkanlarım maalesef ki tüm istediklerimi yerine getirmem için uygun değil. Ama inanıyorum ki, herkes ulaşabildiği ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunsa, zaten ufacık katkılarla ihtiyaçlar karşılanır.











Bir de Esra'cığımın öğrencileri için kurabiyeler yapıp, herbirini ayrı ayrı paketledim. Aslında amacım şeker hamuru veya royal krema ile onları süslemekti, ama sayı 230 küsür olunca, ona cesaret edemedim.


Amacım Esra'cığımın ve şirin öğrencilerinin yüzünde ufacık bir gülümsemeye sebep olabilmekti.
Yapmak istediklerimin binde birini yapmış olsam da, onlar bana hayatım boyunca unutmayacağım ve hep mutlulukla anacağım bir sürpriz yaptılar.


















Önce o güzel öğrencilerin, şeker elleriyle yazdıkları tam 50 tane mektup geçti elime.


















Nasıl bir mutluluktur, nasıl bir duygudur size anlatmam mümkün değil. Ben onlar için ufacık birşey yapmıştım, ama onlar çok güzel resimler yapıp, mektuplar yazmışlardı bana. Mektup almayalı kaç yıl olduğunu hatırlamıyorum bile. Daha bu mutluluğumun heyecanı geçmemişken, Esra'cığımın gönderdiği Siirt'e özel Tiftik Kilimi




ve Siirt Fıstığı















paketini aldım ki, o zaman neler hissettiğimi hiç anlatamam. Esra'yı aradım ama şoktan pek birşey diyemedim bile. Ne kadar mahcup olduğumu anlatamam.

Canım Esra'm, bana yaşattığın bu mutluluklar için sana çok çok çok teşekkürler ediyorum. Hep söylüyorum ki, öğrencilerinin en büyük şansısın. Sen varken onların sırtı yere gelmez.

O güzel mektuplara en kısa zamanda cevap yazacağım. Tüm öğrencilerinin özellikle de bana mektup yazanların herbirinin güzel yanaklarından öpüyorum. Elleri dert görmesin, Allah hepsine zihin açıklığı versin. Senin çabaların da yerini bulsun ve hepsinin vatanına milletine hayırlı bireyler olduklarını gör inşallah.

Kucak dolusu sevgiler...

1 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ebru'cum sayende bir başka güzel kampanyadan daha haberim oldu.. Çok teşekkür ediyorum, ben de öğrencilerimi haberdar edeceğim, ayrıca bizzat ilgileneceğim..

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...