7 Mayıs 2008

Sirkeci Meşhur Filibe Köftecisi


Sirkeci Garı'ndan Valilik'e doğru çıkarken solda Meşhur Filibe Köftecisi vardır.

Ben ve kardeşlerim için ayrı bir yeri olduğunu düşünüyorum bu köftecinin.

Lise yıllarımızda üçümüzde yaz tatillerinde avukat olan iki dayımızın bürolarında çalışırdık. Kış aylarında yanlarında çalışan stajerler yazın izne ayrılır, adli tatilin başlamasıyla da işleri oldukça azaldığından kendileri ara ara yazlıklarına, tatillere gider, bürolarını da bize bırakırlardı.

Dedem de avukat olmasına rağmen torunlarından hiçbirinin avukatlığı tercih etmemesinde bu büro tecrübelerimizin çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Nöbetçi mahkemelerde, icra müdürlüklerinde uzun uzun beklenen saatler, ordan oraya götürülen evraklar, kimin olsa canını sıkar sanırım.

Köfteci ile ne alakası var diyorsanız, dayılarımın ikisinin bürosu da bu köfteciden biraz daha ilerideki bir handaydı. Biz de sabah kahvaltılarımızı Gar'ın karşısındaki Konyalı'dan, öğle yemeklerimizi de, genellikle bu köfteciden yerdik. Dayılarımızın yanındaki mecburi sekreterliğimizin tek zevkli yanı buydu. Konyalı'da hayatınızda yiyebileceğiniz en lezzetli su böreğini, Filibe Köftecisi'nde ise en lezzetli köfteyi tadabilirsiniz.

Ben, parça et yiyemememe rağmen, köfteyi çok severim. Hiç abartısız söylüyorum bu köftecide yediğim köftenin tadını başka hiçbir yerde bulamadım.

İrmik helvaları da harikadır ama gittiğim gün yetiştirememişler. :(

Yolunuz Sirkeci'ye düşerse mutlaka uğrayın.

Araba kullanırken çok iyi bir açıdan çekememişim fotoğrafı ama Köfte&Köfte yazan lokanta değil, onun yanındaki salaş esnaf lokantası gibi görününen yerden bahsediyorum. :)

İşte nefis köfteler...


















Köftenin yanında olmazsa olmaz, piyaz...


















Oğlumun da, lise yıllarımın lezzeti köftenin tadına bakmasını istedim. Biz gittiğimizde Gökhan Tepe ve arkadaşları da orada yemek yiyordu. Onun fotoğrafı yok ama. :)



















Köftecinin küçücük üst katı.


















Tavanındaki çatlakları görünce tırsmadım desem yalan olur.

























Bunlar da penceresinden görüntüler...


























2 yorum:

sadiye dedi ki...

Köfteler güzel görünüyor. LAvaş ekmeğin de varmı
sevgiler

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ebru'cum bu meşhur köfteciyi tanıttığın için teşekkürler, üniversite yıllarım boyunca oralardan geçtim ama bilmiyordum burayı.. Yolum düştüğünde mutlaka uğrayacağım.. Bu arada anneler gününü kutlarım, oğlunla uzun ve güzel bir ömür geçirirmeni dilerim.. Ayrıca seni listeme ekliyorum izninle :) Sevgiler..

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...