26 Mayıs 2008

Ye#1 Kahvaltı Şenliği - Çocuklara Yumurta Yedirmenin İki Kolay Yolu

Image Hosted by ImageShack.us


Okul hayatım ve çalışma hayatım boyunca hep, sabah uykusunu kahvaltı yapmaya tercih ettim.

Benim için kahvaltı sadece pazar sabahlarına ait bir öğündü ve mutlaka özel birşeyler yapılmalıydı.

İşten ayrılıp evde olmaya başladığımdan beri de her kahvaltıda özel tadlar hazırlamaya özen gösteriyordum. Ama bu özel tatlar genelde bol kalorili olduklarından, sürekli yendiklerinde yol, su olarak size geri dönüyorlar. Bu huyumdan çok şükür ki vazgeçtim, artık 4-5 zeytin, 1 dilim peynir, salatalık, domates ve 2 dilim tam ekmekten oluşan kahvaltılar yapabiliyorum. :)

Tam buna alışmaya çalışıyorken bu kahvaltı etkinliği eski alışkanlıklarımı hatırlatsa da, ben diyetimden vazgeçmiyorum. :)

Sevgili arkadaşım Mutfaktayımm Özlem'e başarılar diliyor, oğluma yumurta yedirebilmek için yaptığım denemelerden iki tanesi ile etkinliğe katılıyorum.

Diğer kahvaltı lezzetlerim için buraya tıklayabilirsiniz.



















Malzemeler:
1 büyük dilim ekmek
1 adet yumurta
4 çay kaşığı tereyağı
Tuz

Yapılışı:
-Büyük ekmek diliminizin bir kenarını, yuvarlak kurabiye kalıbı veya bardak yardımı ile fotoğraftaki gibi kesin. Ekmeğin kabuğunun sağlam kalmasına dikkat edin.
-Ekmeğinizin her iki tarafını da birer çay kaşığı tereyağı ile yağlayın.
-Tabanı düz büyükçe bir teflon tavayı ocağına alıp, 1 çay kaşığı tereyağı ile hafifçe yağlayın. Isıtın.
-Ekmeğinizi dikkatlice tavaya yerleştirip, bir yüzünü kızartın. Diğer yüzünü çevirip, boş olan yere kalan 1 çay kaşığı tereyağını koyun. Eriyince ortasına yumurtanızı kırın. Üzerine 1 tutam tuz serpin. Tavanıza uygun bir kapağı üzerine kapatıp, altını kısın ve yumurtanız istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin. Bir spatula yardımı ile dikkatlice tavadan alıp, servis tabağınıza koyun. Hemen sıcak sıcak servis edin.




















Malzemeler:
2 yumurta
1 çay kaşığı tereyağı
Tuz
Süsleme için; Kırmızı biber, kabak, erişte veya evinizde her ne varsa; zeytin, domates vs...

Yapılışı:
-Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Sarılarının dağılmamasına dikkat edin. (Ben, aklarını sızdırıp, sarılarını kabuklarının içinde bıraktım.)
-Tereyağını kapaklı bir teflon tavaya alın, eritin. Tavanın her tarafının yağlanmasını sağlayın.
-Yumurta aklarını çatalla çırpıp, tavanıza dökün. Kısık ateşte 30 saniye kadar pişirin.
-Yumurta sarılarını dikkatlice, gözlerin olabileceği yerlere yerleştirin. (Ben bunun için yumurta kabuklarından yardım aldım. :))
-Üzerine çok az tuz serpin. Tavanın kapağını kapatın.
-Sarıları istediğiniz kıvama gelene kadar, yine kısık ateşte pişirin.
-Sonra yumurtanızı, 2 spatula yardımı ile dikkatli bir şekilde, genişçe bir tabağa alın. Dilediğiniz şekilde süsleyin.

Afiyet Olsun.

3 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

canımm ellerine sağlık..sevgiyle kal...

SOFRAM dedi ki...

Canım kahvaltı tabakların harika olmuş, hangi çocuk böylesi kahvaltıya hayır diyebilir, ama biz sadece seyretmekle kalalım..:))
Ellerine sağlık canım, sevgilerimle...

pelince dedi ki...

Ebru yumurtalar nefis,ellerine sağlık...
Sevgiler..

Portakallı Muffin

Bu kekleri herzamanki nemli kek tarifimle yaptım aslında. Link vermektense değiştirdiğim haliyle tarifimi buraya kopyalıyorum. :) Malzem...