11 Haziran 2009

Börekitas


Tarif Beyaz Fırın'ın, Beyaz Mutfak kitabından...

Malzemeler:
Börekitas Hamuru için:
560 gr un (Ben daha fazla kullandım. Aldığı kadar demek daha doğru sanırım.)
200 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
200 ml sıvı yağ
100 ml su
1 yumurta
1 silme yemek kaşığı tuz
240 gr ince rendelenmiş eski kaşar peyniri

Üzeri için; 2 yumurta sarısı, çörek otu

İçi için;
1 adet közlenip kabukları soyulmuş ve minik doğranmış bostan patlıcanı
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
50 gr ufalanmış beyaz peynir

Yapılışı:
-Hamur yoğurma kabınızda, börekitas için gerekli malzemelerden kaşar peyniri hariç, diğer malzemeleri yoğurun.
-En son kaşar peynirini ilave edip, 5 dakika kadar yoğurun.
-Hamuru streç film ile sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin.
-İç için gerekli malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın. Bir kenarda bekletin.
-Dinlenmiş hamurunuzu, unladığınız tezgahınızda merdane ile yarım santimetre kalınlığında açın. İsterseniz kalıp, isterseniz benim gibi aida çay bardağı ile yuvarlak parçalar kesip, içine harçtan koyup, kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı ve çörekotu serpin. (Kaşar da serpebilirsiniz.)
-Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında, 35 dakika pişirin.

Afiyet Olsun.

4 yorum:

Melek* dedi ki...

sıcak sıcak ne güzel gider ellerine sağlık canım

HÜLYA dedi ki...

nefis görünüyor ellerine sağlık..

disal dedi ki...

içinde ne kadar güzel malzemeler var..harika görünüyor..

ellerine sağlık canım...

SOFRAM dedi ki...

Canım ne kadar güzel ve değişik bir lezzet olmuş. Patlıcan çok yakışmıştır mutlaka, ellerine sağlık, denemeye değer, afiyetler olsun, sevgilerimle...