14 Haziran 2009

Patlıcanlı Penne Makarna



Bugün de en sevdiğim makarna çeşitlerinden birini paylaşacağım sizlerle.

Her ne kadar patlıcan yediğimde ağzım burnum acısa da vazgeçemeyeceğim lezzetlerden biri patlıcanlı makarna. Siz de seviyorsanız bu tarifimi mutlaka deneyin. Süper süper süper oluyor. :)))

Tarifimle ayrıca sevgili Yeşil Kivi Seçil Hanım'ın ev sahipliği yaptığı #46 Makarna Ye Etkinliği'ne katılmak istedim. Kendisine başarılar dilerim.

etkinlik

Malzemeler:
1 paket (500 gr) Penne (Kalem) Makarna
1 adet küçük boy kuru soğan
3 diş bütün sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet büyük boy patlıcan
5 adet büyük boy domates
Yarım tatlı kaşığı biber salçası (isterseniz)
1 su bardağı kadar ince rendelenmiş eski kaşar peyniri veya parmesan
Su, tuz, karabiber, sıvı yağ

Yapılışı:
-Patlıcanları önce alacalı soyup, sonra küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda, acı suyu çıkıncaya kadar, yaklaşık 30 dakika bekletin. İki elinizin içinde suyunu sıkarak, kızgın yağda kızartın. Daha sonra kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağını süzdürün.
-Derin bir tencereye su koyup kaynatın. Kaynayınca içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuzunu ekleyin. Daha sonra makarnaları ekleyip, istediğiniz dirilikte haşlayın, süzün ve bir kenarda bekletin.
-Derin bir tavaya ince ince doğradığınız soğanları, 3 yemek kaşığı sıvı yağı ve bütün halinde 3 diş sarımsağı koyup, kavurun.
-Domateslerinizin çekirdeklerini çıkarıp, rendeleyin. Kabuklarını atın. Kavrulan soğana, salça ile birlikte ekleyin. 4-5 yemek kaşığı kadar su, tuz, karabiber de ekleyip, domatesler eriyene kadar pişirin. Kızarmış patlıcanları ekleyip, 1 dakika daha pişirin. (Bütün sarımsakları bu aşamada çıkarıp atabilirsiniz.)
-Süzülmüş makarnalarınızı tavanıza ekleyip, her tarafları soslanıncaya kadar 1-2 dakika karıştırarak pişirin.
-Tabaklara servis edip, ince rendelenmiş eski kaşar peyniri serperek servis edin.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: