11 Haziran 2009

Nişastalı Mantar Kurabiye


Bizim marka mısır nişasta kutularında gördüğüm mantar kurabiye tarifini denemek isterken sevgili Eylem'de toz şekerli halini görüp onu yapmaya karar verdim.

Bugün Soframdan Fatma Hanım'cığımın da aynı kurabiyelerden yapmış. Tek farkı un miktarının biraz daha fazla olması.

Tarif sanırım Oktay Usta'ya aitmiş. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Ben çok beğendim.

Oktay Usta'ya, Eylem'e, Fatma Hanım'cığıma çok teşekkürler... :)

Malzemeler:
2 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket (250 gr) oda sıcaklığında margarin
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı un
500 gr mısır nişastası

Üzerine şekil verirken kullanmak üzere; 1 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:
-Yoğurma kabınıza yumurta, margarin ve toz şekeri koyup iyice karıştırın.
-Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek 1 saat kadar dinlendirin.
-Fırınınızı 180 dereceye ısıtın.
-Dinlenmiş hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsinize sizin.
-Daha sonra gazoz kapağı veya benim kullandığım gibi tuzluk kapağını, önce kakaoya bulayıp, sonra kurabiyelerinizin üzerine hafifçe bastırın.
-Kurabiyelerinizi önceden ısınmış fırına verip 15-20 dakika, rengi kararmadan hafif çatlaklar oluşuncaya kadar pişirin. Piştiğini, altlarının hafif pembeleşmiş olmasından da anlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

4 yorum:

ilker'in mutfağı dedi ki...

Nişastalı kurabiyeleri çok severim.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Sevgilerimle...

SOFRAM dedi ki...

Canım ben de teşekkür ediyorum bu inceliğin için, kurabiyelerin çok güzel görünüyor, senin de ellerine sağlık.
Sevgilerimle güzel bir hafta sonu diliyorum canım.

Adsız dedi ki...

gerçekten çok güzel oluyor oktay ustam!a teşşekkürler

Adsız dedi ki...

bu tarif için sana teşkür ederiz çünkü bugün yiyenimin doğum günü